Social 13 Mai 2008 10:52
Conceptul eco nu mai reprezinta o noutate in industria de turism, statiuni precum Maho Bay din Virgin Islands si Turtle Island din Fiji avand o traditie de cateva decenii in acest domeniu.

In ultima perioada insa fenomenul a luat o amploare fara precedent, existand momentan mii de astfel de statiuni cu orientare ecologica in peste 60 de tari din lume.

Cele mai exclusiviste statiuni ecoturistice din lume Cele mai exclusiviste statiuni ecoturistice din lume
“Interesul cu privire la conceptul eco a crescut enorm in ultimii cinci ani, regasindu-se in fiecare domeniu al vietii cotidiene, iar turismul nu putea fi uitat”, sustine David Krantz, coordonator al institutului de Ecoturism si Dezvoltare Durabila din Washington, citat de Forbes. Mai mult decat un simplu trend, statiunile ce promoveaza caracterul ecologic al turismului, militeaza pentru conservarea mediului inconjurator si imbunatatirea calitatii vietii locuitorilor din aceste zone. Va prezentam in continuare cele mai luxoase statiuni ecoturistice din lume identificate de ForbesTraveler.


Black Rock Lodge, Belize
Situata in muntii Mayan Mountains din Belize, la intorsura Raului Macal, fermecatoarea statiune Black Rock Lodge este o oaza de liniste in mijlocul padurilor salbatice. Black Rock Lodge este compusa doar din 13 cabane cu design extrem de modest. Restaurantul pune la dispozitia oaspetilor doar alimente organice, productie proprie a zonei, iar intreaga cantitate de apa este furnizata de izvorul din apropiere. Pentru cei dornici de aventura, mica statiune ofera calatorii prin jungla asistate de ghizi, traseul incluzand, printre altele, vizitarea unei cascade si a unei pesteri. Dupa-amiaza poate fi una cu adevarat relaxanta in cazul in care alegeti sa o petreceti in superbul hamac al cabanei.

Savute Under Canvas, Botswana
Conservation Corporation Africa, este cea care a amenajat aceasta superba statiune ecoturistica semipermanenta, in Parcul National Chobe din Botswana, una dintre cele mai mari rezervatii de pe continentul african. Astfel, vizitatorii pot intalni, in mod obisnuit, animale salbatice, precum zebre, lei, leoparzi sau gheparzi. Corturile cu paturi duble, decorate cu prelate din materiale tesute manual sunt situate chiar pe sol, iar toaletele cu adevarat rustice ofera oaspetilor o superba priveliste in timpul dusului de seara: vedere la stelele cerului african.


Arenas del Mar, Costa Rica

Aceasta noua statiune ecoturistica de pe coasta Pacificului ofera oasperilor sai combinatia perfecta dintre luxul dus la extrem si preocuparea pentru conservarea mediului natural. Arenas del Mar face numeroase eforturi in acest sens; foloseste energia solara pentru incalzirea apei, recicleaza apa folosita pentru irigarea gradinilor, iar acoperisurile cladirilor sunt construite din materiale refolosibile din industria producatoare de banane. Acest paradis idilic este completat de piscine mici, paduri tropicale si o seducatoare plaja de doi kilometri ce face legatura cu Parcul National Manuel Antonio.

Baghvan, India Baghvan, India

Situata in mijlocul subcontinentului Indian, in inima Parcului National Pench, mica statiune Baghvan este formata din doisprezece case mici cu veranda inconjurate de peisajul tipic al junglelor. Masaj, yoga si calatorii aventuroase sunt doar cateva dintre activitatile pentru care oaspetii statiunii pot opta. Noaptea poate fi una extrem de relaxanta, petrecuta pe terasa acoperisului micii casute, sub cerul scanteietor al Indiei.


Centro Ecológico Sian Ka'an (CESiaK), Mexico

Construita pe o peninsula din Rezervatia Naturala Sian Ka'an ce face parte din patrimonial UNESCO, CESiaK promoveaza educatia ecologica prin imersiunea in mediul natural local. Acest program include caiac canoie, plimbari cu barca pe canalele parcului, vizitarea ruinelor Imperiului Maias si scupundari printre recifile de corali, foarte departe de tarmul Americii Centrale. Umbrelele de stuf si un restaurant exotic apropiat, completeaza ambianta escapadei in Paradis.

Ranweli Holiday Village, Sri Lanka

Situata la doar douazeci de kilometri de Aeroportul International Colombo, statiunea ecoturistica Ranweli Holiday Village se afla pe o mica peninsula cu rauri cristaline, pe o veche plantatie cocotieri, chiar in vecinatatea oceanului. Astfel, micile case cu veranda sunt separate de superbi si exotici cocotieri. Totodata, Ayurveda Centre, isi rasfata oaspetii cu tratamente de infrumusetare, masaje cu uleiuri esentiale din ierburi, precum si alte tratamente specifice zonei.



EcoCamp Patagonia, Chile

Ramasitele domurilor pastrate din epoca Kawesqar au fost reamenajate pentru turistii ce viziteaza statiunea ecoturistica EcoCamp Patagonia din Chile ce face parte din Parcul National Torres del Paine.
Calatoriile cu rucsacul pe munte, admirarea impunatorilor vulcani, plimbarea prin zone cu zapada si gheata sau prin lanurile fertile ale Americi de Sud sunt activitati obisnuite in acest fermecator colt de Rai.


Despre autor:

YourMoney

Sursa: YourMoney


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.