Social 8 Mai 2008 02:10
1.300 de romani care muncesc in Spania au participat la bursa locurilor de munca organizata de statul roman pe 12 si 13 aprilie, pentru a-i informa si a-i convinge sa se intoarca acasa, potrivit unei analize realizate de Ministerul Muncii (MMFES).
Cei mai multi dintre acestia au precizat in chestionarele completate ca s-ar intoarce sa munceasca pe plai romanesc daca li s-ar fi oferi salarii minime intre 800 si 1.000 de euro, insa au fost cativa, foarte putini, care s-ar multumi si cu salarii mult mai mici, de 300-400 de euro pe luna. Analiza MMFES mai arata ca aproape jumatate dintre cei care au completat chestionarele au spus ca lucreaza, insa doar 65% dintre acestia au forme legale. Dintre cei care au declarat ca nu au un loc de munca, aproape 90% se aflau in Spania ilegal.
Jumatate dintre muncitorii romani din Spania care au venit la bursa statului roman de la Castellon de la Plana si au stat de vorba cu autoritatile au spus ca sunt plecati din tara de patru, pana la sapte ani, doar 20% fiind plecati de mai bine de 10 ani.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.