Social 8 Mai 2008 15:57
Andreea Sminchise, ziarista la cotidianul central Jurnalul National, mobilizeaza cu ajutorul blogului personal, oameni care se pot implica in cazurile disperate ale oamenilor suferinzi.

Mai e nevoie de 5.000 de euro pentru ca Florentina Dima, o tanara bolnava de cancer la creier, sa poata merge la un control medical in Germania. “Ne mobilizam?”, indeamna jurnalista.

Florentina n-a mai mers la scoala din clasa a IV-a. Atunci s-a imbolnavit, iar viata i-a dat lovitura dupa lovitura. Acum, singurii ei prieteni sunt copiii bolnavi de cancer, care fac citostatice la Institutul Fundeni.
Avea 10 ani cand a inceput sa aiba dureri puternice de cap. Camelia, mama ei, a dus-o pe Florentina la doctor. I s-a recomandat sa faca un RMN in urma caruia s-a descoperit ca avea o tumora la baza chiasmei optice. A fost operata la spitalul Bagdasar Arseni, tumoarea a fost extirpata, dar Florentina a ramas fara vedere la ochiul stang. La biopsie, tumoarea s-a dovedit a fi maligna…

Asa au inceput pentru Florentina curele de citostatice. Timp de 3 ani le-a facut lunar. In 2004 i-au revenit durerile de cap si medicii au descoperit ca ii aparuse o tumoare pe partea dreapta a creierului. Din nefericire, inoperabila. Aceasta tumoare a provocat o acumulare in exces de lichid cefalorahidian si cresterea presiunii intracraniene de cinci ori peste cea normala. A fost operata de urgenta, i-a fost extras lichidul in exces si i-a fost montat un sunt metalic, un dren, pentru a preintampina o alta hidrocefalie. Florentina il are si acum in cap.

Dupa operatie, a reluat curele de citostatice. Tratamentul agresiv a facut sa-i cada parul, sa slabeasca mult si sa aiba continuu senzatii de voma. In ciuda medicatiei, in 2006, tumora de la ochi a recidivat si ameninta sa ii ia vederea complet. Medicii romani s-au declarat neputinciosi de aceasta data . Singura sansa a Florentinei era o operatie in Germania. Pe care, cu eforturi supraomenesti ale mamei ei, care a batut pe la toate usile la care s-a putut gandi, a facut-o. Doctorii nemti i-au salvat vederea la ochiul drept si i-au cerut sa vina periodic la control si tratament. Nu a ajuns decat o data, pentru ca banii stransi din donatii s-au terminat. Familia Florentinei are venituri extrem de mici din care trebuie sa plateasca medicamentele fetei, drumurile la Bucuresti, la citostatice si sa il intretina si pe fratele Florentinei, care este elev la liceu.

Pe 12 mai ar trebui sa ajunga in Germania, la tratament, pentru ca starea fetei s-a inrautatit din nou. Pentru asta au nevoie de 5.000 de euro si de biletele de avion. Sa o ajutam pe Florentina sa isi salveze viata!

Puteti face donatii intr-unul din conturile deschise la BCR Tulcea pe numele mamei Florentinei - Dima Camelia:

CONT RON: RO03 RNCB 0256 0432 5757 0001
CONT EURO: RO46 RNCB 0256 0432 5757 0003

Familia Florentinei poate fi contactata la numarul de telefon 0743.997.523


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.