Social 8 Mai 2008 13:35
Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis ca spotul "Le Birt", la marca de cognac "Cava d' Oro" (in care apare replica "niste tarani"), nu incalca legislatia audiovizuala. CNA va trimite o scrisoare sindicatului politistilor in care le transmite ca spotul nu mai ruleaza din data de 1 mai.

Spotul "Le Birt", pentru brandul de coniac "Cava d'Oro", este considerat de presedintele Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC) din Ministerul Internelor si Reformei Administrative, Liviu Butunoi, drept o incercare de sumbinare a autoritatii politistilor, care reflecta "lipsa lor de cultura".

Sindicatul politistilor a solicitat CNA sa interzica spotul "Le Birt", la marca de cognac "Cava d' Oro" (in care apare replica "niste tarani"), sustinand ca aceasta le-ar stirbi autoritatea in fata cetatenilor, care i-ar putea lua de "fraieri", arata NewsIn.

Presedintele CNA, Rasvan Popescu, a declarat in sedinta de astazi ca spotul nu incalca legislatia audiovizuala si ca nu exista motive de interzicere a spotului, mai ales ca el nici nu mai ruleaza. "Pe legislatia audiovizuala nu se constata incalcari, iar spotul nu se mai difuzeaza din data de 1 mai", a aratat Rasvan Popescu.

CNA a cerut un punct de vedere si de la Consiliul Roman pentru Publicitate (RAC).

Raspunsul RAC a fost acela ca spotul incalca prevederile articolelor 7 si 12 din Codul de publicitate.

Articoluil 7.1 din Codul de publicitate precizeaza ca "publicitatea trebuie sa nu contina nici o forma de discriminare sau ofensa pe criterii sociale, politice, de rasa, nationalitate, sex, varsta, religie, origine, etnie, handicap sau orientare sexuala", iar articolul 12 spune ca "denigrarea persoanelor, organizatiilor companiilor, activitatilor comerciale si industriale, profesiilor a produselor, elementelor de marketing, sau a altor elemente asociate acestora, chiar fara a fi mentionate explicit, este interzisa".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.