Social 7 Mai 2008 16:35
Persoanele evacuate din locuinta pe care o detineau in perioada 6 septembrie 1940-6 martie 1945, fiind persecutate pe motive etnice, vor avea dreptul la o indemnizatie lunara de 100 lei pentru fiecare an in care si-au parasit domiciliul, au decis senatorii.

Senatul a adoptat astazi o propunere legislativa pentru modificarea Ordonantei Guvernului nr.105/1999 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de catre regimurile instaurate in Romania cu incepere de la 6 septembrie 1940 pana la 6 martie 1945, initiata de trei deputati din partea minoritatilor nationale alta decat cea maghiara-Miron Ignat, Nicolae Mircovici si Aurel Vainer.

Prevederile in vigoare dadeau posibilitatea de a primi aceasta suma corelat cu numarul de ani de suferinta numai pentru cei deportati, arestati, stramutati in alte localitati sau trimisi la munca fortata.

Initiatorii au dorit insa ca si persoanele evacuate din locuinta sa primeasca la randul lor cate 100 de lei pentru fiecare an, in prezent acestia primind o indemnizatie fixa de 100 lei lunar. Guvernul nu a sustinut propunerea legislativa. Senatul e prima camera sesizata, decizia finala urmand a fi luata de deputati, arata NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.