Semne de intrebare in cazul accidentului suferit de fratele primarului general

Marian Videanu - fratele cel mare al primarului general Adriean Videanu - si prietenul acestuia, Alexandru Boroi, au dat politistilor declaratii contradictorii cu privire la locul in care s-a produs presupusul accident de vinatoare, caruia i-a cazut victima cel dintii. Astfel, in timp ce Videanu sustine ca a fost impuscat la kilometrul 44 de pe autostrada Bucuresti-Pitesti, Boroi spune ca incidentul ar fi avut loc la kilometrul 60+200.

Ambele variante sint sustinute de faptul ca, in cele doua locuri indicate, autostrada este marginita de liziera de padure. Pe de alta parte, politistii nu pot verifica afirmatiile nici unuia dintre cei doi, in conditiile in care pina acum nu au fost identificati alti martori ai incidentului.

Nimeni nu a auzit si nu a vazut nimic

La kilometrul 60, autostrada este marginita de o parte si de alta de liziera de padure, iar cel mai apropiat sat se afla la o distanta de aproximativ doi-trei kilometri de locul indicat de Boroi. Astfel, anchetatorilor le este foarte greu sa identifice un eventual martor. Mai mult, nici un localnic nu a vazut si nu a auzit nimic. Singurii martori ar putea fi numai potentialii braconieri. Mai mult, una dintre femeile din localitate ne-a declarat ca, in acea zona nu se vineaza pentru ca nu este vorba, de fapt, despre o padure in adevaratul sens al cuvintului. "Incercati pe la kilometrul 40, poate acolo s-a intimplat incidentul", ne-a sugerat ea.

In zona indicata de Marian Videanu, la kilometrul 44 de pe autostrada, se termina padurea "Vinatori". Este ciudat insa ca nici unul dintre localnicii din Vinatorii Mici care vind, de dimineata pina seara, flori si legume pe marginea soselei - chiar in apropierea locului indicat de fratele mai mare al primarului general - nu au vazut si nu au auzit nimic, duminica. Mai mult, la nici un kilometru distanta este situat un restaurant. "Duminica am fost de serviciu. Nu am auzit nimic. Am aflat abia aseara (n.r. - luni seara) de la televizor. Va spun ce le-am spus si politistilor care mi-au luat o declaratie cu aproape o ora in urma. Aveam si clienti, iar in apropiere sint case. Nimeni nu a auzit vreo impuscatura, nici macar alti consateni de-ai mei. Cred ca este numai o poveste de-a lor. Poate s-au jucat ei cu armele in alta parte. Daca ar fi facut-o aici, cred ca este aproape imposibil ca nimeni sa nu auda nimic", ne-a declarat, Nicu, unul dintre barmani.

Barbatul sustine ca in padure se vineaza, atunci cind este sezon, pentru ca vinat se gaseste din plin. "Nici un vinator adevarat nu ar impusca acum o caprioara cu pui in burta. Nici nu poti minca asa ceva. Toti localnicii care sint vinatori stiu ca, in aceasta perioada, trebuie sa tii armele in rastel, sub lacat. Nu ai voie nici macar sa le scoti din casa. Despre braconaj, ce sa va spun. Se practica, dar noaptea. Nici un braconier care se respecta nu actioneaza ziua in amiaza-mare".

Ce spune legea

Din declaratiile localnicilor reiese ca padurea "Vinatori" este populata, in principal, cu mistreti si caprioare. Potrivit regulamentului privind organizarea si practicarea vinatorii, adoptat de Ministerul Agriculturii la 28 ianuarie 2005, sezonul de vinatoare pentru toate speciile, inclusiv cele amintite, incepe la 15 septembrie si se incheie la 31 martie. Orice incalcare a acestor prevederi constituie infractiunea de braconaj si se pedepseste, potrivit Legii fondului cinegetic si a protectiei vinatului, cu inchisoare de la unu la trei ani sau cu amenda penala de la 5 la 25 de milioane de lei.

Armele gasite la Boroi, expertizate

Cele doua arme de vinatoare ridicate de anchetatori de la Alexandru Boroi (39 de ani, sofer la societatea care administreaza sondele din localitatea Roata de Jos, din judetul Giurgiu) sint expertizate pentru a se stabili daca au fost folosite de curind si daca tipul de alice extrasa de medici din pieptul lui Videanu ar fi putut fi folosit ca munitie pentru vreuna dintre ele. Nu se poate stabili, insa, cu certitudine, daca alicea provenea din vreuna dintre cele doua pusti, o asemenea expertiza putind fi facuta numai in cazul armelor cu glont, sustin specialistii. Cert este ca Boroi avea permis pentru cele doua arme de vinatoare. Singura problema este ca acestea au fost gasite desfacute si nu in rastel, asa cum ar fi trebuit pastrate in aceasta perioada a anului, in care este interzisa folosirea lor. Spre deosebire de amicul sau, Marian Videanu nu are permis de port-arma.

Minte Alexandru Boroi?

Anchetatorii mai trebuie sa clarifice o suspciune care planeaza asupra lui Alexandru Boroi. Si asta pentru ca, duminica, in jurul orei 12.00, serviciul 112 al Politiei Giurgiu a fost anuntat telefonic de un barbat, despre faptul ca la kilometrul 44 de pe autostrada Bucuresti-Pitesti a avut loc un accident rutier. Echipajul Politiei si ambulanta trimisa la fata locului nu au gasit insa nimic. Politistii giurgiuveni au fost anuntati apoi, in jurul orei 14.30, de dispeceratul Politiei Capitalei ca la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca a fost adus Marian Videanu, impuscat in piept si cu zgirietura la cap. Desi nu recunoaste ca a anuntat accidentul rutier, politistii il suspecteaza pe Boroi ca ar fi autorul apelului telefonic.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.