Social 6 Mai 2008 15:01
Din luna iunie mercurul termometrelor va trece frecvent de 35 de grade, iar iulie, a saptea luna a anului, va fi un adevarat cuptor.

Potrivit prognozei pentru urmatoarele trei luni, emisa de ANM, luna aceasta va fi una cu temperaturi normale. Cu toate acestea, este posibil ca, in cele mai calde zile, mercurul din termometre sa treaca de 30 de grade Celsius. Noptile vor fi reci mai ales in zonele depresionare din centrul si nordul tarii unde temperaturile se vor apropia de 0 grade C.

De asemenea, luna aceasta mai multe zone din tara se vor inregistra ploi torentiale si vijelii. Lucrurile se vor schimba insa din iunie. Luna lui Ciresar se anunta mai calda decat in mod obisnuit. La fel ca anul trecut, cand au fost depasite maximele absolute ale lunii in peste 50 de statii meteorologice.

Mercurul din termometre va trece in unele zile de 35 de grade Celsius. In acelasi timp, luna iunie va fi lipsita de precipitatii mai ales in sudul si estul tarii. Din iulie insa incepe canicula. Conform prognozei emise de ANM, sunt asteptate atat zile cu temperaturi extrem de ridicate, cat si nopti fierbinti.

In cele mai fierbinti perioade, temperaturile vor depasi 35 de grade Celsius in vestul si sudul tarii, iar noptile temperaturile vor fi mai mari de 20 de grade Celsius, mai ales in sud si pe litoral. Estul tarii va fi, din nou, afectat de seceta.In restul tarii, meteorologii se asteapta la cantitati normale de precipitatii.

Vara anului trecut a fost cea mai calda din 1901 - cand au inceput masuratorile in Romania, iar in ceea ce priveste seceta, aceasta a fost comparabila cu cea din 1946, intrata deja in istorie.


Despre autor:

Sursa: Antena3.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.