Social 5 Mai 2008 04:44
Violentele au izbucnit in urma unui scandal provocat de cativa tigani intr-o carciuma din sat

Conflict violent, sambata noapte, intre maghiarii din localitatea covasneana Capeni si tiganii aciuati in baracile fostei exploatari miniere de la marginea satului. Mocnit de multa vreme, din cauza nenumaratelor furturi din gospodariile si de pe tarlalele satenilor, conflictul a izbucnit in urma unui scandal provocat intr-o carciuma de cativa tigani beti, care au atacat doi tineri aflati la o masa alaturata.

Imediat, in ajutorul acestora au sarit ceilalti clienti si proprietarul localului, care i-au dat afara pe zurbagii, gonindu-i apoi pana in colonia lor. La scurt timp li s-au alaturat alti peste 50 de sateni, care, afland despre cele intamplate, au pus imediat mana pe furci, coase si topoare si au pornit in tromba spre cartierul tiganesc.

Din fericire, n-au apucat decat sa faca zob ferestrele catorva baraci, fiind stopati in ultimul moment de interventia catorva zeci de politisti si jandarmi, care s-au interpus rapid intre cele doua tabere, pe care le-au potolit apoi cu mare greutate.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.