Social 5 Mai 2008 04:34
Junii tineri, batranii, albiorii, rosiorii, brasovechenii, curcanii si dorobantii au defilat ieri, in Duminica Tomii, calare pe cai impodobiti cu salanguri, in aplauzele miilor de oameni adunati pe strazile Centrului Vechi al Brasovului.
Mii de brasoveni si turisti au inundat strazile, dornici sa asiste la unul dintre cele mai asteptate spectacole ale anului, care au incheiat Zilele Brasovului, „coborarea junilor“. Acest eveniment rememoreaza intrarea primilor romani in cetatea Brasovului. Drumul grupurilor de Juni a fost deschis de o fanfara. Dupa ce s-au adunat in Piata Unirii, ei au pornit, salutand pe toata lumea cu traditionalul „Hristos a Inviat!“, spre Piata Sfatului.

In cele din urma, s-au oprit sa petreaca la Pietrele lui Solomon. Inainte de a se cinsti cu un pahar de bere ori vin si de a gusta din bucatele aduse de familii de acasa, Junii s-au prins in traditionala lor hora si s-au intrecut in aruncarea buzduganului. Turistii au fost asteptati si ei cu bere si mici sfaraind pe gratare. Seara s-a incheiat in Piata Sfatului cu concerte de muzica si dansuri populare cu Sofia Vicoveanca, Mariana Anghel, Sava Negrean Brudascu si Dinu Iancu Salajan.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.