“Provocarile unei economii functionale de piata. Cazul Romaniei” e numele proiectului organizat de clubul studentesc Econosofia in perioada 9-13 mai 2005. In ce consta provocarea ? 50 dintre cei mai bine pregatiti studenti sau masteranzi vor participa timp de cinci zile la seminariile sustinute de invitatul special, Prof. Dr. Lajos Bokros, Universitatea Central Europeana, Budapesta si reprezentanti ai principalelor sectoare economice din Romania.

O provocare pentru tinerii economisti

Printre temele propuse de dezbatere se numara Caracteristicile unei economii centralizate, Reformele de politica economica in perioada de tranzitie, Restructurare si privatizarea marilor intreprinderi, Modernizarea sectorului financiar, proiectul propunandu-si sa le formeze participantilor o imagine mai clara asupra procesului de tranzitie traversat de Romania in ultimii ani.

Au fost de asemenea invitati sa sustina seminarii: Ionut Popescu, Ministrul Finantelor Publice, Prof. univ. Mugur Isarescu, Guvernatorul BNR, Valentin Lazea, Economist Sef BNR, Prof. univ. dr. Daniel Daianu.

Econosofia este un club al organizatiei studentesti VIP - Voluntari pentru Idei si Proiecte. Proiectele sale isi propun sa sprijine studentii in formarea lor ca viitori specialisti si lideri ai mediului economic si politic. Acest proiect este realizat in colaborare cu 9AM, Wall-Street, Bursa, Sapte-Seri, Cariere, Lafarge si BCR.

Cum se aplica

Selectia participantilor se face in perioada 13-21 aprilie pe baza unui formular de aplicare si a unui interviu individual. Formularele se gasesc la sediul VIP din Academia de Studii Economice, Cladirea Moxa, camera 3007. Pentru mai multe detalii puteti consulta site-ul www.econosofia.i8.com. Proiectul se adreseaza studentilor, masteranzilor si doctoranzilor bine pregatiti, motivati si dornici sa-si imbunatateasca cunostintele in ceea ce priveste evolutia unei economii in procesul de tranzitie catre o economie de piata.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.