Social 3 Mai 2008 23:08
O ploaie torentiala care a durat circa jumatate de ora a inundat mai multe gospodarii din comuna Oancea, judetul Galati, in timp ce in orasul vasluian Negresti 50 de case au fost inundate tot in urma unei ruperi de nori .
"A fost o ploaie torentiala scurta, de jumatate de ora. Cantitatea de precipitatii a depasit 100 de litri pe metru patrat, cred eu. Precipitatiile abundente s-au inregistrat in partea sudica a comunei, in zona numita Valea Bisericii ", a declarat, vineri, primarul comunei Oancea, Victor Chiriloaie.Aluviunile s-au depus si pe Drumul Judetean 242E si pe Drumul National 26 Galati-Barlad. Primaria a cerut ajutorul autoritatilor dintr-o comuna invecinata si a inceput lucrarile de curatare a carosabilului. "Am chemat uilaje de la Foltesti pentru a debarasa cele doua artere de noroi. Se lucreaza", a spus Chiriloaie. Edilul a precizat ca cele doua drumuri nu sunt blocate complet, insa in zona se circula cu mari dificultati. Viitura venita de pe versanti a luat si masina preotului din Oancea. "Masina preotului a fost luata de ape si am reusit sa o pescuim aproape
de Prut", a afirmat primrul comunei Oancea. Zona Slobozia Oancea este cea mai sensibila din sectorul galatean al raului Prut. Raul trece acolo foarte aproape de DN 26 si exista pericolul ca artera sa fie inundata atunci cand raul atinge cota de 500 cm, cu 50 cm sub cota de inundatie. In aceste conditii, Primaria comunei Oancea a pregatit deja o mie de saci cu nisip si utilaje pentru a putea construi un dig artificial care sa protejeze DN 26 in eventualitatea atingerii cotei de 500 cm.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.