“Estimam ca cel putin 20.000 de romani si-au petrecut ziua de 1 mai peste granita, printre destinatiile favorite fiind Turcia si Tunisia. Este greu de precizat un numar exact insa, pentru ca unele dintre aceste pachete cuprind mai multe destinatii”, a declarat pentru Gandul Traian Badulescu, director de comunicare al ANAT.

In total, pe perioada Paste-1Mai, asociatia estimeaza ca cel putin 35.000 de romani au ales sa se relaxeze peste granita. Din totalul de 20.000 de locuri de cazare disponibile pe litoralul romanesc, circa 16.000 au fost ocupate prin intermediul agentiilor de turism.

Sezonul estival din acest an ar putea fi unul foarte bun pentru industria hoteliera locala, tinand cont ca anul trecut de 1 Mai agentiile au intermediat cazari pentru numai 10.000 de persoane, aproape jumatate din vanzarile de anul acesta. Diferentele de pret intre sejururile externe si cele din tara sunt greu de estimat, in special din cauza pachetelor diferite de servicii sau a costurilor cu transportul. Daca pe litoralul romanesc un sejur de sapte zile acum variaza intre 150 si 450 de euro, in Tunisia, de exemplu, pentru aceeasi perioada, incluzand transportul, se percep tarife situate intre 200 si 800 de euro.