Austriacul de 73 de ani acuzat de incest si abuzuri sexuale va fi adus astazi in fata unui judecator, pentru a se stabili daca va fi plasat in detentie provizorie.
Josef Fritzl a recunoscut ca si-a sechestrat fiica timp de 24 de ani si ca se face vinovat de incest. Anchetatorii au aflat de asemenea ca Fritzl a mai fost condamnat de agresiune sexuala in anul 1960, cand se pare ca a si petrecut o vreme dupa gratii.

Intre timp, opinia publica austriaca acuza autoritatile ca nu au analizat corespunzator cazul victimei. Faptul ca barbatul are un antecedent penal ar fi trebuit sa atraga mai multe suspiciuni asupra sa in momentul in care fiica lui „a disparut”. De asemenea, presa speculeaza pe marginea faptului ca Rosemarie, sotia sa, ar fi fost constienta, macar in parte, de actiunile barbatului.

Detectivii incearca sa afle cum au putut fi ascunsi cei patru timp de atata vreme, fara ca vreunul dintre vecini sau cineva din oras (a carui populatie atinge 23.000 de persoane) sa banuiasca ceva. Ei analizeaza peretii pivnitei care au fost captusiti cu un material izolant fonic, pentru ca strigatele celor dinauntru sa nu fie auzite. Este posibil ca Fritzl sa fi pregatit din timp aceasta fapta, el ocupandu-se mai intai de „amenajarea inchisorii”.

Un alt amanunt socant a iesit la iveala in timpul anchetei. Austriacul mai detine o casa cu o pivnita similara celei in care a tinut-o inchisa pe Elizabeth. Ce anume a facut sau avea de gand sa faca in acea casa nu se stie inca.

Barbatul, descris de locuitorii orasului ca un om „dinamic si autoritar”, si-a marturisit fapta, dar a insistat asupra faptului ca nu a folosit „forta”. Unul dintre fii sai, conceputi cu sotia Rosemarie a declarat ca Fritzl este un om „tiranic” si „manipulator”. Mai mult, comunitatea il descrie ca pe un om extrem de puternic iar Franz Polzer, seful anchetei, spune despre el ca era „un om extrem de potent din punct de vedere sexual”. Barbatul poate fi condamnat la peste 15 ani de inchisoare.


Despre autor:

Sursa: Antena3.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.