Azi, in jurul orei 9:30, doua grupuri de rromi si-au reglat conturile. S-au tras foarte multe focuri de arma, chiar in fata Camerei de Garda a Spitalului.

Conflictul s-a mutat apoi in strada, in intersectie. Lumea a intrat in panica, iar oamenii de pe strada au povestit ca a fost ceva cumplit.

In incident a fost implicata si o ambulanta. Aceasta tocmai adusese un pacient la spital, iar soferul a reusit cu greu sa traga masina din bataia focului. Acesta a povestit apoi cum a reusit sa il imobilizeze pe unul dintre rromi si sa il predea politistilor comunitari, care isi facusera rapid aparitia in zona.

„Am auzit impuscaturi, am vazut mai multe persoane si un barbat care avea un pistol. Am fugit dupa el, am reusit sa-l imobilizam si am chemat Politia Comunitara sa ne ajute”, a declarat medicul Sorin Voicu.

Politia a retinut toate cele sase persoane implicate in rafuieli, iar comisarul-sef Gheorghe Bica, seful IPJ Dolj, a informat ca nicio persoana nu a fost ranita.

„Doua grupuri de cetateni rromi s-au dus la spital pentru a solicita asistenta medicala, in diverse probleme pe care le aveau. Ajunsi acolo, ei si-au amintit de agresiunile dintr-un conflict anterior, in urma caruia una dintre persoane a fost ranita. Din grupul de patru rromi, doi au scos pistoale si au tras cu gloante de cauciuc”, a declarat comisarul-sef Gheorghe Bica.

In municipiul Craiova au avut loc, in ultimele luni, mai multe conflicte de strada in care s-au folosit arme de foc si arme albe si in urma carora au fost ranite mai multe persoane. Comisarul-sef Gheorghe Bica spune insa ca lucrurile nu sunt scapate de sub control. „Altercatiile s-au savarsit cu arme neletale, din cauza unei legislatii permisive. In urma scandalurilor, cei care detin astfel de arme le folosesc”, a spus Bica, adaugand ca in masina unui dintre agresori s-au mai gasit doua sabii si o bata.


Despre autor:

Antena 3

Sursa: Antena 3


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.