“Nu am nici o informatie privind transferul Sorinei D. Nu stiu daca este la vreo unitate scolara in afare municipiului Bucuresti sau la un liceu particular. Ideea cu unitatea scolara particulara apartine parintilor elevei, care, din cate am inteles, au fost refuzati de cateva licee. Noi am incercat sa pastram o discretie maxima fata de conducerea liceelor din Capitala, dar a fost in zadar. Iar daca parintii Sorinei au ales un liceu particular, atunci nu pot oferi nici un fel de informatii pentru ca unitatile de invatamant particulare nu tin de noi”, ne-a declarat inspectorul scolar general Stelian Fedorca.

In urma cu doua zile, Alina P., eleva de clasa a VI-a torturata de trei eleve de la Colegiul National “Elena Cuza”, s-a prezentat la Sectia 21 pentru vizionarea unui film predat politistilor de la Scoala nr. 156. Pe acest film apare momentul in care eleva de clasa a VI-a este luata de alte doua persoane din fata scolii. “Alina nu a putut participa la identificarea agresoarelor, pentru ca cei de la Sectia de Politie 21 nu au avut codecurile pentru vizionarea filmului”, ne-a declarat avocatul victimei, Mariana Stefan.

Totodata, Alina a fost obligata sa dea din nou declaratii, iar cazul va fi reluat dupa Sarbatorile de Paste, ne-a mai precizat Mariana Stefan. “Motivul pentru amanarea acestui caz este faptul ca politistul care se ocupa cu cercetarea faptelor din acest caz intra in concediu si dupa data de 5 mai se vor relua cercetarile”, ne-a spus avocatul Alinei. De asemenea, tatal victimei a fost la doctor pentru a o programa pe Alina deoarece are dureri de dinti, din cauza loviturilor primite peste gura. Mai mult, copila acuza in continuare dureri de cap. “Se va reface si controlul ginecologic la IML pentru ca s-au dat declaratii cum ca Alina ar fi intretinut relatii sexuale”, a mai precizat avocatul victimei, Mariana Stefan.