Autoritatile de frontiera au declarat ca, fata de o zi obisnuita, traficul aproape s-a dublat pe sensul de intrare in tara prin cele trei puncte de trecere a frontierei din judetul Arad (Nadlac, Varsand si Turnu) si se asteapta ca acesta sa creasca cu 20 la suta joi si vineri, cand sunt asteptati sa soseasca cei mai multi romani care muncesc in strainatate.

Pentru evitarea aglomerarilor si realizarea unui control operativ si fluent, Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera Arad a luat masuri de suplimentare a personalului care desfasoara activitati in punctele de trecere si, de asemenea, in functie de situatie, va mari numarul arterelor de control, atat pe sensul de intrare in tara, cat si pe cel de iesire.

Potrivit autoritatilor de frontiera, cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei sunt in aceasta perioada cele aflate la granita cu Ungaria.

De asemenea, in ultimele zile a crescut traficul si pe sensul de iesire din tara, ca urmare a numarului mare de romani care se duc in Ungaria si Austria la cumparaturi, dar si a celor care pleaca in vacanta de Pasti si 1 Mai.

In perioada sarbatorilor pascale ale anului trecut, la frontiera romana, au fost inregistrate peste 137.000 de persoane, din care aproximativ 110.000 au fost cetateni romani si 54.000 cetateni straini, cel mai tranzitat fiind Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac, din judetul Arad.