Primaria Municipiului Bucuresti tine cu tot dinadinsul sa... inmarmureasca trecatorii cu o noua imagine a Parcului Cismigiu. Si de ce sa nu il cuprinda aceeasi senzatie si pe edilul-sef, cunoscut om de afaceri cu marmura. Pentru edilul-sef este de ajuns sa iasa pe balconul propriului birou, aflat la etajul I al cladirii din B-dul Regina Elisabeta, ca sa isi aminteasca de "vremurile bune" cand se afla la carma Titan Mar - Marmosim, companie trecuta in mainile sotiei sale, Miorita Videanu.

Probabil, nu intamplator, Parcul Cismigiu a ajuns sa fie pavat cu marmura. Dupa preluarea mandatului de catre noul primar general, gradina a intrat in reorganizari majore. Nisipul si pietrisul - ieftin si murdar - sunt inlocuite cu criblura - mai scumpa si mai curata. Dar criblura rasturnata cu grija de lucratorii de la Administratia Lacurilor, Parcurilor si Gradinilor este chiar marmura alba. Licitatia pentru infrumusetarea Cismigiului a fost castigata in urma cu aproximativ o luna de firma SC Impuls Construct SRL, ai carei actionari sunt domnii Jenica Dop si Adrian Duminica. Firma amintita a platit pentru o prima transa de criblura de marmura, adica pentru 300 de saci, suma de 36 milioane lei. Mozaicul a fost cumparat de la Marmo G&C SRL Mogosoaia.

Cateva zeci de saci asteapta si acum sa fie rastunati, dupa ce au fost pusi unii peste altii cand s-a terminat ziua de lucru a muncitorilor de la ALPG. Jenica Dop zice ca el insusi a venit cu ideea criblurii de marmura, care este mai scumpa decat pietrisul normal, dar mai "de efect". Tot intamplator (sau nu), afacerea cu marmura pentru Cismigiu este prima licitatie castigata de aceasta societate cu Primaria Capitalei. Dop se jura ca "afacerea" nu are nici o legatura cu Adriean Videanu si ca nu l-a cunoscut niciodata personal pe primarul general, ba chiar ca respectivul mozaic de marmura se procura "destul de greu", de la o firma de pe Soseaua de Centura Otopeni - Mogosoaia. Adriean Videanu a declarat si el ca nu are nici o legatura cu mozaicul din Cismigiu.

Vineri si sambata, Impuls Construct a achizitionat respectivii saci, adica aproximativ 15 tone, depozitati ulterior in Cismigiu, in zona statuii Sissi Stefanidi. Directorul de vanzari de la Marmo, Geta Ionete, spune ca oricine poate achizitiona acest gen de criblura cu conditia sa cumpere mai mult de un sac. Directorul Administratiei Lacurilor, Parcurilor si Gradinilor, Vasile Cirstea, nu a putut da amanunte referitor la afacerea firmei SC Impuls Construct cu Primaria Municipiului Bucuresti. Prins in traficul supraaglomerat dintr-o dupa-amiaza de luni, nici asociatul Jenica Dop nu a lasat sa se scurga prea multe informatii referitor la costurile pe care le-a implicat acest contract cu Primaria.

Adevarul

Sursa: AdevarulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.