Aproape 80 de detinuti, de la penintenciarul de maxima siguranta Poarta Alba, vor putea parasi inchisoarea pentru a petrece sarbatorile de Paste in familie, transmite corespondentul NewsIn.

Purtatorul de cuvant al penitenciarului, Gabriel Botezan, a declarat astazi ca, in perioada Sarbatorilor Pascale, conducerea institutiei a aprobat un numar de 79 de permisiuni de parasire a penitenciarului, pentru persoanele private de libertate care au dat dovada de un comportament adecvat.

Astfel,40 persoane private de libertate vor putea fi alaturi de familie pentru 24 de ore in data de 27 aprilie, iar alti 39 de detinuti vor avea perrmisiunea de a pleca pentru 3 zile si 5 zile, de pe 25 aprilie.

Pentru detinutii de la Poarta Alba si de la sectia exterioara de la Valul lui Traian au fost pregatite si o serie de activitati pentru perioada sarbatorilor de Pasti.

Un grup de 17 detinuti se va afla, joi la caminul de batrini de la Poarta Alba si, ulterior, la Arhiepiscopia Tomisului, pentru a sustine piesa de teatru “Noaptea de inviere” . Vineri, Fundatia “Stanca Veacurilor” va prezenta un program de Pasti pentru detinutii de la sectia exterioara Valu lui Traian, iar sambata, Sfinta Liturghie va fi oficiata de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.