„Moartea domnului Lazarescu” pare sa fie o poveste fara sfarsit in spitalele romanesti. Ultima victima este Oana Scanteie, in varsta de 3 ani.

Fetita a fost adusa pe 12 aprilie la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Luis Turcanu” din Timisoara, trimisa acasa, apoi readusa de parinti la aceeasi institutie, dupa care a fost transferata la un spital de boli infectioase, care a trimis-o din nou la cel de copii, unde a si murit. Parintii fetitei au sesizat Colegiul Medicilor si cer autoritatilor sa le spuna de ce le-a murit copilul.

Tatal fetitei ne-a povestit ca, pe 12 aprilie, ei au adus copilul la Spitalul „Luis Turcanu” din Timisoara pentru ca Oana facuse febra de 40 de grade: „Acolo am gasit-o pe doamna Daciana Petre, medic de garda, care, dupa un consult superficial la plamani, a constatat ca are putin rosu in gat. A rupt o bucatica de hartie dintr-o coala si i-a prescris nurofen si vitamina C, apoi am mers acasa”.

In mai putin de 24 de ore si dupa o pastila de nurofen, fetita se simtea tot rau. A doua zi au dus-o iarasi la Spitalul „Luis Turcanu”, iar aici medicul de garda Felicia Chelu i-a pus un alt diagnostic: meningita acuta.

„Am fost trimisi la Spitalul «Dr. Victor Babes», pe motiv ca la Spitalul «Luis Turcanu» nu exista sectie in care se trateaza bolile infectioase”, a povestit, pentru cotidianul.ro, tatal copilului.

La Spitalul „Victor Babes“, Oana a avut iar ghinion. Aici, medicul Suzana Barcsay i-a facut un set de analize, i-a confirmat diagnosticul de meningita acuta, apoi a internat-o, impreuna cu parintii. „Au urmat cateva perfuzii cu antibiotic pana la ora 2.00 noaptea, cand dr. Barcsay i-a administrat un calmant direct in vena, care a constat in 2,5 diazepam. Din acel moment, Oana a avut dureri groaznice. Doamna doctor era foarte speriata, a sunat dupa o salvare apoi, spunandu-i unui coleg: «Nu i-am administrat decat 2,5!!!!».”

Cu fetita in criza, membrii familiei Scanteie au fost trimisi din nou la spitalul de copii, pe motiv ca Spitalul „Victor Babes„ n-ar avea sectie de ATI. Tatal copilului sustine insa ca nu sectia era problema, ci ca doctorul de ATI nu era de gasit la ora aceea.

Revenita la Spitalul „Luis Turcanu”, in mai putin de 24 de ore, fetita a intrat in coma. Dupa doua stopuri cardiace, inima fetitei a cedat. Gelu Scanteie isi aminteste insa de toate barierele care i s-au pus si aici: intai dr. Andrea Militaru, de la Terapie Intensiva, i-a spus ca „nu are voie sa primeasca copiii cu meningita”.

Apoi a primit-o, dar „catre dimineata a intrat in garda domnul doctor Craciun, care s-a ocupat de fetita, dar foarte superficial. Personalul ne fugarea tot timpul. La ora 18.00 a avut primul stop cardiac si a fost resuscitata cu mana. Doctorul Craciun ne-a spus ca fata ar trebui intubata, dar aceasta nu a mai fost, pentru ca nu s-au mai ocupat de ea. La ora 19.15 a avut al doilea stop cardiac, in urma caruia fata a murit.” Era 14 aprilie.

„Fetita a fost tratata cu multa superficialitate de catre fiecare medic, fiind plimbata de la un spital la altul. Imi doresc sa stiu ce s-a intamplat cu viata fiicei mele si din ce cauza a murit fara ca nimeni sa nu poata sa faca nimic pentru ea”, a declarat tatal fetitei pentru cotidianul.ro.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.