O ursoiaca cu doi pui a atacat, duminica, un grup de turisti aflati la gratar pe Valea Cerbului, in Muntii Bucegi, transmite corespondentul NewsIn.

Seful Echipei Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc, a declarat ca ursoiaca a fost vazuta, in week-end, si langa Refugiul Salvamont din Valea Spumoasa.

"Un grup de turisti care se aflau la gratar ne-au povestit ca ursoiaca, cu cei doi pui, au mers pana langa ei si, nu numai ca i-a alungat de la iarba verde, ci le-a mancat si mancarea", a povestit Haiduc.
El ii sfatuieste pe turisti, daca se intalnesc cu ursul pe Platoul din Bucegi, langa cabane, sa nu ii dea de mancare si sa nu il fotografieze. Gheorghe Haiduc spune ca le e teama chiar si salvamontistilor sa mai plece dupa turistii rataciti pe munte, din cauza ca se pot intalni cu ursi.

Salvamontistii avertizeaza ca animalele au iesit din hibernare si ca se plimba mai ales pe traseul dintre Cabana Caraiman si orasul Busteni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.