Initiativa bucuresteanului Iulian Urban de a da in judecata Primaria Sectorului 6 pe motiv ca n-a adunat cainii de pe strazi a cunoscut un succes imediat.

Zeci de cititori, din tara si strainatate, care au aflat din „Evenimentul zilei“ despre actiunea lui Urban, i-au scris si s-au declarat de acord cu ideea lui, oferindu-se sa-l sustina. Chemarea la revolta civica facuta de Urban a renascut in romani speranta ca macar asa, in schimbul banilor pe care-i platesc contribuabilii, autoritatile pot fi puse la treaba.

Unde semnam?!
Iulian Urban, de profesie avocat, a notificat Primaria Sectorului 6, in raza careia locuieste, sa rezolve problema cainilor de pe strazi. Daca in 30 de zile nu primeste un raspuns pertinent, Urban va da primaria in judecata. „Conform articolului 998-1003 din Codul Civil, pentru vatamarile corporale cauzate de cainii fara stapan care circula pe strazile sectorului 6 este responsabila municipalitatea, adica Primaria Sectorului 6, care are in administrare domeniul public si privat al strazilor, trotuarelor, terenurilor libere pe raza acestui sector“, si-a motivat avocatul actiunea.

El vrea sa obtina astfel un precedent pe care sa-l poata folosi in instanta orice roman vatamat de cainii fara stapan. In acest weekend, multi cititori EVZ i-au scris, sustinand ca se alatura demersului lui. „Ma intreb daca o campanie de strangere de semnaturi n-ar putea face ceva. Eu sunt din Iasi si avem aceleasi probleme“, ii scrie Bogdan Budianu.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.