Ministerul Internelor a depus vineri la Guvern un proiect de lege pentru modificarea cartii de identitate. Pe noile documente nu mai figureaza numele parintilor.

Printre propunerile facute in noul proiect de lege al Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA) se gaseste si aceea ca pe noua carte de identitate sa nu mai figureze numele parintilor, mentiune care nu este facuta nici in actele de identitate din Uniunea Europeana.

Rubricile care se vor gasi pe noua carte de identitate propusa de MIRA au ramas cele referitoare la datele de identitate ale titularului. A fost scoasa rubrica in care se gaseau numele parintilor, dar s-a introdus in schimb cea care arata cetatenia acestuia.

Actul de identitate va fi tip cartela si va avea aceleasi dimensiuni precum cel care se elibereaza in prezent: lungimea - 105 mm si latimea - 74 mm.

Grosimea va fi de 0,7 mm.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.