„Acolo, in articolul respectiv, sursele de finantare sunt ambigue. Legea 193 si ordonanta de acordare a tichetelor cadou lasa la latitudinea comunitatilor locale din veniturile proprii, si daca ei au propus in bugetele lor aceste tichete cadou. In situatia in care nu s-au propus acordarea tichetelor cadou va fi de zero lei, iar acolo unde s-au pus poate fi pana la valoarea maximala. E clar ca va fi o discriminare, in functie de posibilitatile fiecarei comune”, a spus Isvoranu. Care a precizat ca vor incepe din nou negocierile pe aceasta tema.

“Ne gandim sa negociem cu guvernul, acesta sau cel care va urma, posibilitatea ca aceste tichete cadou, dar valoarea maximala a tuturor tichetelor cadou obtinute la numar maxim de evenimente sa poata fi trecute in salarizare ca o medie lunara, pe langa majorarile salariale pe care noi le avem in mod normal. Si atunci ar fi, cred, in favoarea salariatilor”, a declarat Isvoranu.

Acesta a mai afirmat ca autoritatile locale se fac vinovate si de faptul ca nu obtin bani de la guvern pentru reparatii in unitatile de invatamant. Isvoranu sustine ca sumele alocate sunt cele mai mari din cat s-au acordat vreodata.

„Cred ca este o disfunctionalitate la nivelul cerintelor locale sau, in situatia in care au fost cerute, la nivelul ministerului. Bani trebuie sa fie pentru infrastructura pentru ca avem, in acest an, cea mai mare suma pentru infrastructura, fata de anii anteriori. Si chiar acoperitoare pentru nevoile fiecarei unitati scolare”, a spus liderul sindical.

Presedintele executiv al sindicatului, Marius Nistor, a precizat ca in anul 2008 invatamantul beneficiaza de cel mai mare buget alocat, 6% din PIB, respectiv 7 miliarde de lei.