Distribuitorii de medicamente din Romania si-au inchis azi depozitele, pentru 24 de ore, in semn de protest fata de decizia Ministerului Sanatatii Publice (MSP), de a nu reactualiza, din aprilie 2007, preturile medicamentelor, desi, conform legii, recalcularea se face la fiecare trei luni, informeaza NewsIn.

"Toate masinile sunt in curte si nu vom distribui astazi niciun medicament, nici catre spitale si nici catre farmacii", a declarat, pentru NewsIn, presedintele Asociatiei Distribuitorilor de Medicamente din Romania (ADMR), Viorel Vasile.

ADMR si Asociatia Distribuitorilor si Importatorilor de Medicamente (ADIM) au anuntat ca actiunea de protest va continua in intervalul 5-9 mai, cand, timp de alte doua zile, nu vor mai distribui medicamente catre farmacii si spitale. "Apoi, in saptamana 12-16 mai, vom inchide depozitele pentru alte trei zile, pana cand ministerul va decide sa respecte legea si sa reactualizeze preturile la medicamente", a mai precizat Viorel Vasile.

Ultima actualizare a preturilor medicamentelor s-a facut in aprilie 2007, desi, conform legii, recalcularea trebuie facuta la fiecare trei luni. "Ministrul Sanatatii a prelungit termenul la care vor fi recalculate preturile la 1 iunie si nu stiu daca vom rezista pana atunci, in conditiile in care, pana acum, am inregistrat pierderi de 20 de milioane de euro si, in plus, am redus sau chiar am sistat unele importuri. Noi distribuim medicamentele la cursul valutei de acum un an, adica 3,33 lei pentru un euro, si cumparam medicamentele cu aproximativ 3,7 lei pentru un euro", spune presedintele ADMR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.