98 la suta din cei chestionati de RATB au fost de acord cu infiintarea transportului pe timp de noapte

Introducerea transportului public pe timp de noapte in Capitala a ramas doar la stadiul de proiect. Conducerea regiei a testat piata printr-un sondaj realizat pe internet ale carui rezultate au fost in favoarea
realizarii proiectului.

Cu toate acestea, RATB considera aceasta activitate nerentabila pentru ca detine autobuze de mare capacitate, iar pe timp de noapte mult mai potrivite ar fi microbuzele.

Cursele nocturne au fost mentinute timp de 30 de ani, dar au fost desfiintate tot din considerente financiare.

Tinerii vor transport RATB noaptea
Ideea reintroducerii transportului RATB pe timp de noapte a fost repusa in discutie in urma cu doi ani. Conducerea regiei a realizat un sondaj pe internet pentru a afla care este parerea calatorilor.
Rezultatele au fost mai mult decat incurajatoare: 98% din respondenti s-au declarat in favoarea infiintarii transportului pe timp de noapte. Jumatate dintre cei care si-au exprimat opiniile au precizat ca au nevoie de acest tip de transport doar in timpul weekendului, cand merg in oras la distractie, 30% il apreciaza ca util pentru deplasare la si de la serviciu, iar 2,8% au enumerat alt gen de motive (caz de urgenta, intarzieri peste program etc.) Dintre cei care s-au declarat pentru transportul nocturn, 66% sunt tineri pana in 25 de ani, iar 34% au varsta cuprinsa intre 26 si 59 ani. In ceea ce priveste traseele dorite, cei mai multi au optat pentru cele care leaga zona centrala de cartierul Drumul Taberei si Regie.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.