Potrivit surselor citate, plangerea formulata de proprietarii site-ului de licitatii eBay impotriva romanului a fost inregistrata in urma cu noua luni, la Directia de Combatere a Crimei Organizate din Inspectoratul General al Politiei Romane, iar din aceasta rezulta ca Vlad Duiculescu, de 20 de ani, cunoscut sub pseudonimul "Vladut", ar fi accesat neautorizat conturile administrative ale site-ului amintit si a sustras informatii confidentiale.

Hackerul a fost reperat, azi-dimineata, in Bucuresti, intr-un apartament din Drumul Taberei, dupa ce ultimele informatii il plasau ca fiind pe teritoriul Ungariei. Sursele mentionate au confirmat pentru NewsIn ca "Vladut" a fost identificat dupa IP-ul calculatorului si ca joi dimineata acesta era conectat la Internet.

Politistii au intrat la ora 6.00, in forta, in apartamentul in care se afla tanarul, insa acesta a reusit sa arunce pe geam, de la etajul 5, trei laptopuri.

Anchetatorii au reusit sa adune bucatile componentelor celor trei calculatoare si spera ca vor recupera datele retinute in memorie pana la acea ora.

Imediat dupa atacul dat eBay, oficialii site-ului au declarat ca "Vladut" este un haker foarte bun si ca a reusit sa-si bata joc de securitatea virtuala a companiei.