Rectorul Universitatii Bioterra, Floarea Nicolae, a afirmat, azi, ca nu a existat absolut nicio problema la centrala termica a caminului in care 16 studente s-au intoxicat, noaptea trecuta, cu monoxid de carbon, informeaza Realitatea TV, ciatat de NewsIn.

"Nu se cunoaste sursa gazelor cu care s-au intoxicat studentii. Cu centrala caminului nu avem absolut nicio problema. Am ajuns la camin, noaptea trecuta, la zece minute dupa ce am fost sunata si nu am simtit niciun miros de gaze. Oricum, am oprit centrala, pentru orice eventualitate", a declarat rectorul Universitatii Bioterra.

Trei dintre cele 16 studente intoxicate, noaptea trecuta, in caminul Universitatii Bioterra din Capitala sunt internate in continuare la Spitalul de urgenta Floreasca. "Cele trei au suferit o intoxicatiegrava, insa, in prezent, starea lor este stabila. Intoxicatia cu monoxid de carbon poate duce la manifestari nervoase, care nu pot fi evidentiate cu nicio metoda si, de aceea, va trebui ca pacientele sa efectueze, periodic, control de specialitate la neurolog", a precizat purtatorul de cuvant al Spitalului Floreasca, Bogdan Oprita.

Celelalte 13 studente au plecat acasa inca de noaptea trecuta, dupa ce au fost supuse unui tratament de oxigenoterapie, la Spitalul Floreasca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.