Lipsa de timp, comoditatea sau dorinta de a scapa de stresul studiului ii determina pe multi studenti sa-si cumpere lucrarea de licenta. Desi unele universitati au renuntat in 2008 la lucrarea scrisa in favoarea examenului, comertul cu lucrari de diploma este inca in floare. Daca sunt prinsi, studentii pierd examenul de licenta.

Alice N. studiaza la o facultate particulara, in paralel munceste, iar in aceasta vara, urmeaza sa sustina licenta. Dupa parerea ei, „sa-ti faci singur lucrarea in ziua de azi e o solutie la care recurg fraierii, pentru ca e foarte convenabil sa ti-o cumperi".

Stefan R. este student la Fizica. El spune ca va apela cat de curand la o persoana care sa-i vanda o lucrare de licenta, pentru ca „mi-e lene, duc o viata dezor­donata, sunt foarte obosit si nu am dispozitie sa ma documentez. Imi place sa ma distrez, sa profit de viata, sa merg la casa de pariuri si sa consum bauturi fine". Stefan e dispus sa dea pentru o licenta pana intr-o mie de euro, cu conditia sa ia nota mare, pentru ca vrea sa urmeze si masteratul.

Lucrari ieftine, de nota zece - numai la comanda
Pretul unei licente pe internet variaza intre 100 si 700 de lei. Cele mai ieftine sunt licentele care sunt in ,,stoc", aproximativ 200 de lei. Cei care vor o lucrare personalizata se vad nevoiti sa scoata mai multi bani din buzunar. Site-urile specializate se intrec in oferte promotionale. Unele dintre ele practica reduceri de pana la 25% in raport cu numarul de lucrari comandate.

O alta „solutie salvatoare" pentru studentii care vor sa-si cumpere licenta este sa apeleze la cei care au absolvit in anii anteriori. De regula, o astfel de lucrare poate fi achizitionata cu 150-400 lei, in functie de puterea de negociere a cumparatorului. Riscul de a fi descoperit este insa mult mai mare.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.