Cateva mii de romani care muncesc in tarile europene, in special in Spania, se vor intoarce in Romania, anul acesta, ca urmare a crizei din domeniul imobiliar, cauza din care vor ramane fara locuri de munca, a declarat astazi directorul executiv al Agentiei Municipale de Ocupare, Dumitru Pelican.

Directorul Agentiei Municipale pentru Ocuparea Fortei de Munca (AMOFM), Dumitru Pelican, a declarat astazi, intr-o conferinta de presa, ca, in urmatoarea perioada, romanii plecati la munca in strainatate vor incepe sa se intoarca in tara, din cauza crizei imobiliare, care se resimte in special in Spania, informeaza NewsIn.

Pelican a explicat ca in conditiile in care romanii ar castiga in Romania, jumatate din salariul pe care il castiga in strainatate, acestia s-ar intoarce in tara, unde nu ar mai cheltui bani pentru cazare sau transport la locul de munca.

Reprezentantul AMOFM a mai spus ca bursele de genul celor organizate de autoritatile romane in Spania si in Italia vor da rezultate si romanii din strainatate sunt interesati de astfel de actiuni.

Ministerul Muncii si Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) au organizat, de la inceputul anului, doua burse de slujbe la Roma si in Castellon de la Plana, pentru romanii care vor sa intoarca la munca in tara.

Potrivit datelor centralizate de Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse (MMFES), la bursa de la Roma au participat 700 de persoane, care provin in special din Moldova (judetele Vrancea, Neamt, Bacau si Botosani) si din sudul tarii, inclusiv din Bucuresti. Mai mult de jumatate dintre cei care au venit la bursa de la Roma au declarat ca lucreaza in Italia fara forme legale, iar peste 13 la suta au spus ca nu au un loc de munca.

Pentru a se intoarce la munca in tara, majoritatea lucratorilor romani au solicitat salarii cuprinse intre 600 si 800 de euro, dar au existat si muncitori care au declarat ca ar accepta si 450 de euro, dar si care au cerut peste o mie de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.