In opinia ministrului transporturilor "transportatorii rutieri solicita desfiintarea rovinietei si in acelasi timp o infrastructura de transport mai buna".

"Toata lumea stie ca principala sursa certa de venit a Companiei Nationale de Autostrazi folosita exclusiv pentru modernizare si intretinerea drumurilor nationale este rovinieta. A renunta la rovinieta inseamna a lasa compania fara nici un ban. Pe de alta parte, sigur, mai au o serie de revendicari care nu au legatura cu Ministerul Transporturilor cum este revendicarea legata de accize, sunt o serie de alte revendicari care practic ar presupune o discutie si o negociere la nivelul mai multor ministere", a adaugat ministrul.

Potrivit acestuia, au avut loc discutii, s-a negociat in mai multe randuri, s-au acceptat unele dintre punctele respective, dar reprezentantii transportatorilor considera ca ar trebui sa le fie acceptate toate punctele de vedere, "ori asa ceva intr-o societate democratica nu se poate".

"Nu pot fi de acord cu multe dintre solicitarile lor, iar reactia lor de a nu mai sta la masa negocierilor si de a incepe actiuni de protest, multe aflate la limita legii, reprezinta o atitudine neconstructiva care in nici un caz nu va da roade", a mai spus Orban referindu-se la solicitarile transportatorilor.

Protestul a inceput in aceasta dimineata, in Bucuresti si in tara. Aceasta actiune se va desfasura pe soseaua de centura a mai multor orase. Potrivit vicepresedintelui Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri din Romania, Constantin Isac, se va porni in coloana, cu viteza redusa, timp de cinci ore, cu pauze de 40-45 de minute. Camioanele vor purta bannere cu inscriptii de protest. Tototdata, organizatorii au precizat ca la protest nu vor fi incluse autocare.

Isac a precizat ca se doreste ca Ministerul Transporturilor sa accepte o discutie in care sa se ia decizii concrete, "pentru ca pana acum am avut parte numai de promisiuni si discutii sterile", a spus Constantin Isac.

Transportatorii rutieri au organizat, astazi proteste si in mai multe municipii din tara, printre care Timisoara, Galati, Cluj, Baia Mare, Buzau, Targu Jiu si Miercurea Ciuc.