Transportatorii blocheaza astazi soselele de centura ale marilor orase, inclusiv Capitala * Ei vor taxe mai mici, parcari si drumuri mai bune

ransportatorii si-au inceput protestele, cerand autoritatilor masuri care sa le faciliteze munca - de la eliminarea rovinietei la parcari in stil european. Mitingul de ieri al soferilor a fost doar "incalzirea" pentru marsul de astazi de pe liniile de centura ale celor mai mari opt orase ale tarii. Pentru astazi, sunt anuntate marsuri de soselele pe centrura ale oraselor Bucuresti, Baia Mare, Buzau, Cluj-Napoca, Galati, Timisoara, Targu Jiu si Miercurea Ciuc.

La Bucuresti, la mitingul de ieri, s-au adunat aproximativ 200 de persoane cu 45 de autovehicule, camioane si autocare. Vicepresedintele Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR), Ion Lixandru, a declarat, pentru Mediafax, ca mitingul de ieri, din Capitala, a fost doar o "actiune de instiintare a autoritatilor cu privire la marsul de protest de luni dimineata".

Daca mitingul din Bucuresti nu a impiedicat circulatia in oras, la Arad, circulatia pe linia de centura a avut de suferit, ca urmare a protestului soferilor cu cele peste 250 de camioane. Coloana de camioane a parcurs soseaua de centura cu viteza foarte mica, astfel ca soferii aflati in trafic, care mergeau spre vama Nadlac sau veneau dinspre vama, nu au putut depasi camioanele si au pierdut zeci de minute in trafic. Soseaua de centura s-a blocat, la un moment dat, pentru aproximativ 20 de minute, pentru ca autocamioanele au intors la un sens giratoriu si nu au mai putut trece de alte camioane ce au intrat in depasire pe contrasens.

In plus, soferii aradeni sunt nemultumiti de modul in care sunt tratati de autoritatile ungare la frontiera, acuzand ca sunt "vanati" pentru amenzi si controlati excesiv, in ciuda faptului ca Romania este membra a Uniunii Europene.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.