BBC Romania s-a lansat oficial pe frecventa 88 FM, la Bucuresti, in prezenta presedintelui Traian Basescu, a ambasadorului Marii Britanii in Romania Quinton Quayle si a directorului BBC World Service Nigel Chapman. Traian Basescu a reamintit ca serviciul mondial al BBC transmite in limba romana inca din 1939 si nu si-a pierdut intre timp din importanta, chiar daca acum functioneaza in Romania foarte multe institutii de presa:

"BBC-ul isi face datoria fata de populatia Romaniei din 1939, cand a inceput sa emita in limba romana, pentru prima data, in emisiuni de catre 15 minute. La vremea aceea informatia era extrem de importanta pentru ca romanii aflau stiri exacte despre situatia de pe front".

"Si astazi BBC-ul are rolul lui - sa dea stiri exacte despre situatia din Romania. Isi mentine importanta, dar in acelasi timp si acuratetea. Am convingerea ca si mass-media are nevoie de un etalon, iar eu cred - este opinia unui consumator de mass-media - cred ca BBC-ul este acel etalon de care toti avem nevoie, si mass-media, dar si consumatorii de mass-media".
"Va marturisesc ca nu mai am timp sa ascult radioul, la primarie era un radio tot timpul pornit, dar va pot spune ca pe biroul meu se afla un computer, iar de pe site-ul Ziare.com accesez BBC-ul ori de cate ori vreau sa vad exact ce-am spus", a spus presedintele Traian Basescu.

Iar premierul Calin Popescu-Tariceanu a declarat, la randul sau: "Si astazi cred ca foarte multe suporturi media din Romania au inca ceva de invatat de la BBC, cu toate ca au trecut 15 ani."
Directorul sectiei in limba romana a BBC-ului, Razvan Scortea, s-a referit la impactul postului nostru de radio: "Cred ca impreuna, dumneavoastra si BBC-ul, am realizat ceva in ultimii cinsprezece ani. Cred ca i-am ajutat pe ascultatori sa inteleaga incotro se indreapta Romania, poate chiar incotro se indreapta destinul lor personal."

Lansarea oficiala a avut loc la resedinta ambasadorului Marii Britanii, Quinton Quayle:
"Eu cred ca este un eveniment foarte important pentru ca prima data BBC a stabilit un serviciu prin FM, si este mult mai usor de ascultat".
BBC pe 88 FM in Bucuresti va continua sa prezinte ca si pana acum o perspectiva globala asupra evenimentelor.

"Vad BBC-ul ca pe un lacas de intalnire si coexistenta a celor mai variate opinii", a declarat la lansare directorul BBC World Sevice, Nigel Chapman:
"Vrem nu numai sa prezentam realitatea romaneasca, dar si sa aducem lumea intreaga in Romania. Deoarece BBC are cea mai mare retea de corespondenti: 250 de ziaristi in 50 de birouri pe intreaga planeta. E un lucru unic...intrucat putem aduce comentarii si analize in plus fata de ceea ce face deja presa romaneasca" a spus directorul BBC World Service, Nigel Chapman.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.