Un cetatean turc, important membru al unei retele internationale de trafic de droguri, a fost prins, joi, in Gara de Nord, de ofiterii antidrog din cadrul Politiei de Frontiera, informeaza NewsIn.

Cetateanul turc retinut, Y. Muammer, a fost identificat ca fiind unul dintre organizatorii transportului celor 84 de kg de heroina confiscate la inceputul acestui an, la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac. In momentul retinerii, Y. Muammer s-a legitimat cu o carte de identitate romaneasca falsa, asupra sa fiind gasite si alte documente de identitate, de asemenea false (pasaport bulgaresc, o carte de identitate bulgareasca, un permis de conducere german si unul bulgaresc), informeaza un comunicat de presa al IGPF, remis Agentiei NewsIn.

Procurorii DIICOT urmeaza sa-l prezinte pe Y. Muammer instantei cu propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile, sub acuzatia de trafic de droguri de mare risc, introducerea in tara de droguri, fals si uz de fals.

Autoritatile romane au depistat in noaptea de 12 spre 13 ianuarie 2008, la Vama Giurgiu, pe sensul de intrare in tara, un camion despre care existau informatii ca transporta droguri. Camionul, marca Renault, inmatriculat in Bucuresti, tracta o remorca incarcata, conform declaratiilor vamale, cu 21 de tone de portocale din Turcia.

Camionul a fost lasat sa intre in Romania fara probleme, insa a fost pus sub supraveghere. Soferul camionului, Costel Cristea, un bucurestean in varsta de 35 de ani, a carui implicare in traficul de droguri nu a fost stabilita cu exactitate, a luat legatura cu cetateanul turc Serdar Onluturk, despre care se stia ca este fiul sefului unei retele de trafic international de droguri. De asemenea, Costel Cristea a fost pus in legatura cu alti doi romani, Ionel Teja, de 42 de ani, si Mihaela Iordache, de 36 de ani.
La perchezitie, intr-un perete al remorcii, sub dispozitivul de refrigerare, au fost gasite 84 de kilograme de heroina ambalate in 160 de pachete.

Soferul, Costel Cristea, si ceilalti doi romani, Ionel Teja si Mihaela Iordache, precum si Serdar Onluturk au fost retinuti. Ulterior, Teja si Onluturk au fost arestati, situatie din care au scapat miercuri 27 februarie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.