Pretul minim al unui kilogram de carne de miel de Paste in acest an va fi de 16 lei, pentru ca sub aceasta suma producatorii nu ar reusi sa-si acopere nici macar cheltuielile de productie, a declarat, pentru NewsIn, presedintele Asociatiei Crescatorilor de Oi Sibiu, Marcel Andrei.

„Sub 16 lei ar insemna sa vindem pe minus, pentru ca nu ne putem acoperi nici macar cheltiuelile. Cel mai probabil, pretul va fi undeva intre 16 si 20 de lei”, a explicat Andrei.

Acesta spune ca pentru ciobani este mai rentabil sa vanda mieii la viata, in Germania sau tarile arabe, pentru ca pretul ar fi de peste doi euro pe kilogram. „In plus, omul este mai castigat sa vanda cateva sute de miei odata, decat sa mearga cu ei in piata”, a adaugat Marcel Andrei.

El mai precizat ca din Marginimea Sibiului vor pleca spre Germania aproximativ 6.000 de miei, in aceasta luna, dar ca vor fi destui miei si pentru piata interna. „Avem un contract cu un client german, din zona Berlinului, unde sunt foarte multi musulmani, peste 6000 de capete. Nu stiu daca vom reusi sa respectam contractul, si sa livram toata aceasta cantitate, dar cu siguranta vor fi destui miei si pentru consumul intern. Sunt multi mici producatori care vor merge cu mieii in piata", a mentionat Andrei


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.