Riscul de avalansa in muntii Fagaras a ajuns azi la gradul 4, pe o scara de la 1 la 5, insemnand ca sansele sa se produca scurgeri masive de zapada, la orice altitudine, sunt mari, transmite corespondentul NewsIn.

"Pentru prevenirea accidentelor montane, Salvamont Sibiu, solicita turistilor sa nu acceseze traseele turistice superioare cabanelor din zona de nord a muntilor Fagaras si de asemenea sa evite practicarea sporturilor de iarna in aceasta zona", se arata intr-un comunicat de presa transmis azi, de Salvamont Sibiu.

La peste 2.000 de metri altitudine, in muntii Fagaras, stratul de zapada masoara 253 de centimetri, iar temperatura la orele amiezii era de 4 grade C. Din acest motiv, in zonele inclinate, la orice miscare provocata de om sau de animale, se pot declansa avalanse. Salvamontistii recomanda turistilor sa nu se aventureze in munti, dar daca decid totusi sa urce la Balea Lac, sa utilizeze accesul cu telecabina.

"In caldarea Balea, deplasarile trebuiesc efectuate respectand toate conditiile impuse de perioada in care riscul de avalansa ramane ridicat. Turisti care doresc sa practice sporturi de iarna sunt rugati sa solicite informatii si sa respecte recomandarile patrulei Salvamont aflata in zona", se mai arata in comunicatul citat

Avertizarea este valabila inclusiv duminica, interdictiile pastrandu-se pana la scaderea gradului de risc al declansarii avalanselor.

In ultimele 24 de ore in Fagaras au avut loc patru avalanse. Un avertisment similar a fost transmis joi si pentru Masivul Bucegi, unde, de asemenea, riscul de avalansa este crescut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.