Cei doi jandarmi de la poarta SRTV sunt principalii vinovati pentru agresarea presedintelui Traian Basescu de catre fanii lui Adrian Nastase, in timpul campaniei electorale, deoarece nu au sesizat nimic conducerii, a fost de parere directorul Directiei tehnice din televiziunea publica, Bogdan Postelnicu. Declaratia a fost facuta, ieri, in timpul audierii sale in cadrul Comisiei de ancheta a activitatii SRTV si SRR. "Jandarmii sunt de vina. Ei trebuiau sa sesizeze, ei erau acolo", a afirmat Postelnicu.

El a precizat insa ca, cele cateva camere de observatie montate la intrarea dinspre Dorobanti a Televiziunii - locul unde s-a petrecut incidentul - nu puteau monitoriza intreaga zona. Membrii Comisiei si-au manifestat suspiciunea in legatura cu vinovatia celor doi jandarmi, invocand faptul ca simpatizantii lui Nastase incepusera sa se adune in fata SRTV cu cateva ore inaintea incidentului si situatia putea fi observata de multi altii.

Intrebarile referitoare la circumstantele in care a avut loc atacul primitiv asupra masinii in care se afla Basescu au fost motivate, potrivit parlamentarilor din Comisie, de o declaratie a realizatoarei televiziunii publice, Lia Hossu Longin. Ea a afirmat, in urma cu o saptamana, ca incidentul a avut loc "in vazul si cu stiinta etajului 11", sustinand ca conducerea SRTV stia ce se intampla in fata televiziunii.

Politicienii sunau "din inertie"

Directorul departamentului de Stiri din SRR, Lucian Sarb, audiat si el de Comisie, a recunoscut ca politicienii dadeau telefoane la televiziune, "din inertie". "S-au mai dat telefoane la reporterii de pe partide, la cei din zona culturala, dar eu nu le consider neaparat presiuni", a spus Sarb care a apreciat ca motivul apelurilor telefonice este "inertia". Intrebat de deputatul PPRM Adrian Moisoiu daca prin aceste telefoane reporterii primeau si sugestii, Sarb a admis ca, intr-adevar, politicienii pot si sa sugereze reporterilor anumite subiecte sau abordari.

"Am primit si primim tot felul de telefoane de la toata lumea, de la Cabinetul Nastase, Tariceanu, pe chestiuni care nu sunt chiar presiuni", a afirmat Sarb. El a negat acuzatiile unor angajati ai SRTV, potrivit carora Despina Neagoe, purtator de cuvant al Guvernului Nastase, il suna pentru a influenta continutul stirilor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.