Din raportul intocmit de APADOR-CH rezulta ca jandarmeria nu avea motive sa intervina in forta impotriva celor 46 de persoane care se aflau intr-o hala a fostei fabrici Timpui Noi. Potrivit raportului, grupul de tineri protestatari nu avea arme, droguri sau substante interzise, nu planifica demonstratii violente si nu facea decat sa isi manifeste pasnic opiniile anti-razboi si anti-NATO.

Mai mult, investigatiile APADOR-CH au scos la iveala ca politistii de la Sectia 12 au supus una din persoanele retinute la un tratament degradant, solicitandu-i sa se dezbrace complet in sediul sectiei. In aceste conditii, organizatia cere sanctionarea celor care au dispus si coordonat descinderea, dar si a executantilor operatiunii.

Pe 2 aprilie, in prima zi a desfasurarii Summit-ului NATO la Bucuresti, Politia si Jandarmeria au intervenit in forta impotriva unui grup de persoane aflate intr-o hala a SC Flaros SA, iar 54 de persoane au fost private de libertate pentru cateva ore in mai multe sectii de politie din sectorul 3.