Social 9 Aprilie 2008 16:33
Steve Fainaru, jurnalist de origine romana si corespondent al Washington Post, a primit premiul Pulitzer pentru cel mai bun reportaj international.

Reportajul lui Steve Fainaru are ca subiect razboiul, un razboi purtat intr-o tara straina pentru o cauza mondiala: lupta impotriva terorismului pe frontul din Irak.

In 2000, Steve Fainaru s-a alaturat echipei Washington Post, ca reporter sportiv. Jurnalistul Steve Fainaru s-a ocupat de subiectul razboiului din Irak inca din 2004. In 2006 a mai fost nominalizat la premiile Pulitzer pentru cel mai bun reportaj.

Steve Fainaru s-a nascut in Mountain View, California, la sud de San Francisco. Dupa divortul parintilor Ellen si Bob, Steve si fratele sau mai mic, Mark, s-au stabilit in Bay Area. A urmat cursurile facultatii de jurnalism din Statele Unite, in cadrul Universitatii din Missouri.

Dupa terminarea facultatii, in 1984, Steve Fainaru s-a dedicat sportului. La 24 de ani, lucrand pentru ziarul Courant, i-a fost incredintata misiunea de a realiza materiale despre echipa americana de baseball Red Sox. S-a mutat apoi la Boston Globe, unde a petrecut 11 ani, terminand si cursurile de master in afaceri internationale la Universitatea Columbia.

Momentul decisiv in cariera a venit in 2000, cand s-a alaturat echipei Washington Post, ca reporter sportiv.

Originile romane ale lui Steve provin de la bunicul din partea tatalui, Harry Fainaru, potrivit Antena 3. Diplomat detasat in Statele Unite in anii ’50, Harry a scris pentru un cotidian roman din Detroit. Bunicul din partea mamei nu a fost nici el strain de lumea slovelor. L. Wolf Gilbert a fost, totodata, critic de divertisment la New York Clipper si compozitor muzical.

Cotidianul american Washington Post este marele castigator al premiilor Pulitzer din 2008. Jurnalistii din capitala Statelor Unite ale Americii au obtinut sase dintre celebrele premii acordate pentru presa americana. Printre premii se numara si cel al serviciului public, oferit pentru relatarea masacrului de la Universitatea din Virginia Tech, in 2007 precum si a modului in care soldatii americani au fost tratati la spitalul Walter Reed din Washington.

New York Times ocupa locul doi in clasamentul castigatorilor, reusind sa stranga doua premii, iar Chicago Tribune, doar unul.

Premiul Pulitzer este cel mai prestigios premiu acordat presei americane, iar medalia serviciului public reprezinta cea mai inalta distinctie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.