Social 8 Aprilie 2008 00:40
Peste 30 de semafoare s-au defectat, iar politistii nu au facut fata aglomeratiei prezente ieri toata ziua pe mai multe artere principale. Soferii au pierdut ore bune in trafic, in timp ce pietonii au fost nevoiti sa mearga pe jos. Mijloacele de transport in comun au fost blocate pe trasee, iar calatorii s-au certat cu soferii.

Ziua de ieri a fost un calvar pentru locuitorii din cartierul Colentina si cei care au tranzitat zona din cauza aglomeratiei de nedescris din trafic. Semafoarele defecte, numarul mare de masini si reluarea programului obisnuit dupa vacanta de summit au dus la strangularea circulatiei.

Oamenii s-au plans ca au pierdut ore intregi pentru a iesi din aglomeratie, iar autoritatile au fost incapabile sa ia masuri pentru fluidizarea circulatiei. Cei peste 100 de politisti trimisi la fata locului nu au facut fata numarului mare de masini si soferi care nu au mai respectat regulile de circulatie si i-au blocat si pe ceilalti conducatori auto.

Cosmarul a reinceput
Dupa cateva zile in care s-a circulat bine in zona centrala si in cartiere pe perioada summitului, luni, la primele ore ale diminetii, traficul s-a transformat din nou in cosmar, care a continuat pana seara tarziu.
Reintorsi din minivacanta de summit, speriati de ploaie, soferii s-au suit in masini si au pornit cu mic, cu mare prin oras. Cei mai ghinionisti au fost cei care au tranzitat zona Colentina-Mosilor-soseaua Mihai Bravu. Acolo, peste 30 de semafoare s-au stricat, iar traficul a fost dat peste cap. soferii au ajuns sa circule pe liniile de tramvai, blocand mersul mijloacelor RATB, si chiar pe contrasens.
Inainte de a fi sanctionati de politisti, soferii au fost luati la rost de calatorii din tramvaie, nemultumiti ca nu mai pot inainta din cauza masinilor blocate pe linie. "Un sofer s-a enervat ca este apostrofat de un pieton si a coborat din masina, dupa care l-a luat la bataie chiar in apropiere de sectia de politie situata la intersectia dintre soseaua Colentina si Teiul Doamnei. Nu a intervenit nimeni", a declarat Valentina D., unul dintre bucurestenii care au tranzitat ieri zona Colentina.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.