Social 8 Aprilie 2008 12:31
Sindicalistii de la Uzina Dacia, aflati in cea de-a treia saptamana de greva generala, au anuntat astazi ca vor organiza un nou miting, transmite NewsIn.

Sindicatul Automobile Dacia (SAD) a trasmis astazi un comunicat de presa prin care solicita reprezentantilor partidului de guvernamint in speta PNL, sa se abtina de a mai face comentarii ostile referitoare la greva salariatilor de la Dacia.

"Greva de la Dacia este exercitarea unui drept constitutional al cetatenilor si este legala. Consideram ca declaratiile exprimate de reprezentantii partidului de guvernamint pot influenta actul de justitie in dosarul 1085/109/2008-Tribunalul Arges, care are ca termen de judecata data de 9 aprilie 2008. Un verdict impotriva acestei greve poate avea consecinte incomensurabile in plan international referitoare la respectarea drepturilor omului in Romania", precizeaza liderii SAD in respectivul comunicat.

Contactat telefonic, liderul SAD, Nicolae Pavelescu a precizat ca se refera la declaratiile premierului Tarcieanu, facute pe 27 martie, in timpul unei vizite in judetul Mehedinti.

Potrivit lui Pavelescu, premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ca intelege dorinta grevistilor de a avea salarii mai mari, dar ca, in acelasi timp, intreprinderile isi permit sa acorde doar acele majorari de salarii care sa nu le pericliteze rezultatele economice si financiare.

Sindicalistii au stabilit ca joi, 10 aprilie sa aiba loc un al doilea miting de protest. De data asta manifestarea va avea loc in piata Vasile Milea din Pitesti intre orele 10,00-14,00 si vor participa toti grevistii de la Dacia si reprezentanti ai sindicatelor din mai multe judete ale tarii, care vor solidariza cu ei. Chiar daca reprezentantii administratiei au anuntat ca intrerup orice fel de negociere si vor relua discutiile doar daca oamenii isi reiau lucrul, sindicalistii sunt ferm convinsi ca in aceasta saptamana vor fi invitati la noi negocieri.

"Sunt convins ca in aceasta saptamana vor avea loc negocieri. In functie de propunerile primite de la administratie, grevistii vor hotari daca vor incepe sau nu, lucrul. Important este insa altceva. Stiu ca oamenii au pierdut bani multi prin aceasta greva. Ei bine, macar o parte din aceasta suma pierduta de grevisti va fi suportata de SAD. Ca sa explic si mai bine... sindicatul are un fond de greva, iar din acest fond vom da oamenilor banii. Mai mult, am primit ajutor de la Federatia Universul care ne-a dat 100 de milioane de lei vechi pentru acest fond. Banii se vor da grevistilor in ultima zi de greva!", a declarat vicepresedintele SAD, Ion Iordache.

Urmatorul termen in procesul intentat de SC Automobile Dacia sindicatelor este miercuri, 9 aprilie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.