Procesul in care Printul Carol Mircea Grigore, reprezentat de fiul sau Paul de Romania, solicita recunoasterea calitatii sale de urmas al lui Carol al II-lea se reia. Si asta pentru ca magistratii Curtii Supreme de Justitie au decis ieri retrimiterea dosarului la Curtea de Apel.

Judecatorii au acceptat astfel recursul depus de avocatii Maiestatii sale Mihai I si sotiei acestuia, Regina Ana de Bourbon de Parma, prin care cereau rejudecarea intregului proces din cauza faptului ca nu s-ar fi desfasurat corect la instantele inferioare.
Procesul, care a debutat in anul 1991, are ca principala piesa de rezistenta un document din 1955 prin care instantele portugheze ii recunosteau lui Carol Mircea Grigore calitatea de urmas al lui Carol al II-lea.

O sentinta identica primita in Romania l-ar fi indreptatit pe Printul Carol Mircea Grigore sa beneficieze de un procent important din averea Casei Regale, avere ce va creste in curind cu 30 de milioane de euro. Principalul contestatar al unei astfel de decizii este Regele Mihai I care nu a recunoscut si nu a acordat niciodata titlul de Principe al Romaniei si calificativul de Alteta Regala nici lui Mircea Grigore, nici urmasilor acestuia.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.