Social 3 Aprilie 2008 10:32
Greva de la Dacia continua, iar perspectiva unui acord intre sindicate si patronat pare tot mai indepartata. In timp ce sindicalistii isi mentin revendicarile salariale, oficialii companiei spun ca nu mai sunt dispusi sa negocieze pana ce muncitorii nu vor reveni la lucru, informeaza site-ul MoneyChannel.

Tribunalul Arges a dispus ieri dimineata ca procesul pe care administratia uzinei Dacia l-a intentat sindicalistilor pentru incetarea grevei, sa se judece la a doua strigare, deoarece avocatul sindicatului a depus la dosar mai multe inscrisuri, care trebuie studiate de aparatorul patronatului.

Confictul de munca de la Dacia se prelungeste si urmare a deciziei Tribunalului Arges care a amanat, pentru a doua oara ieri, un verdict in privinta legalitatii protestului. O noua infatisare va avea loc miercurea viitoare.

Administratia SC Automobile Dacia a intentat proces sindicatului in data de 26 martie si a solicitat Tribunalului Arges sa dispuna incetarea grevei.

Intre patronat si grevisti au avut loc mai multe runde de negocieri, insa nu s-a ajuns la nici un acord. Din acest motiv, greva generala, declansata la inceputul saptamanii trecute, continua, iar pierderile inregistrate de uzina sunt foarte mari.

Angajatii uzinei Dacia au intrat in greva generala pe timp nelimitat la inceputul saptamanii trecute, dupa ce au respins oferta administratiei de majorare salariala cu 12%, pretentiile lor fiind mult mai mari, arata NewsIn.

Sindicatul Uzinei a intocmit o lista cu 14 revendicari, printre cele mai importante numarandu-se marirea salariala in suma fixa de 550 de lei, in doua transe, si prime de Paste si de Craciun, in valoare de 50% din salariul mediu brut total pe societate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.