Social 2 Aprilie 2008 02:11
Cand oficialii NATO se intalnesc la Bucuresti, vor avea ocazia sa admire din interior unul dintre visele megalomane ale defunctului dictator Nicolae Ceausescu, aminteste Reuters intr-un amplu reportaj despre centrul Bucurestiului. S
Summitul se va desfasura in giganticul Palat al Parlamentului, ex-Casa Poporului, o cladire ridicata in anii ’80 la ordinul lui Ceausescu, intru reflectarea puterii si viziunii sale asupra unui stat puternic. Ghidurile romanesti lauda cladirea ca fiind a doua ca marime din lume, dupa Pentagon. Arhitectii, pe de alta parte, deplang distrugerea Centrului Istoric al Capitalei, unde au fost demolate biserici, sinagogi si multe vile moderniste unice, pentru a face loc ternului Centru Civic comunist.

Eforturi de modernizare
Cladirea este intr-un fel un monument al suferintelor traite de romani sub politica brutala a lui Ceausescu. La timpul constructiei, excesele ostentative contrastau flagrant cu grelele conditii de viata suportate de oamenii de rand. La aproape 20 de ani dupa inlaturarea sangeroasa de la putere a fostului dictator, edilii bucuresteni se lupta inca sa modernizeze orasul si sa fluidizeze traficul rutier aproape paralizat la ore de varf.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.