Social 2 Aprilie 2008 02:03
Un ONG de apartament, patronat de inculpati din dosarul Revolutiei din ‘98 si condus de controversatul general Victor Athanasie Stanculescu, “concureaza” SIE, SRI, SPP si STS, fara ca CSAT sa aiba habar ca, pe teritoriul Romaniei, generalul a trecut de la afaceri cu armament la spionaj si contraspionaj.

”Cuibul” spionilor particulari se afla intr-o locatie pe usa careia scrie “Semper Fidelis”. Asociat cu generalui-ghips se afla un personaj acuzat de un servicu secret oficial de furt de documente clasificate. Asociatia Proiect Semper Fidelis (APFS), fondata de Daniela Bodisz Toba si sotul sau, Francisc (inculpat initial in dosarul Revolutia din 1989, dar scos basma curata de procurorul Dan Voinea), alaturi de celebrul general Victor Athanasie Stanculescu, este - stupoare! - un serviciu secret “privat!”, asa cum reiese atat din statutul sau, cat mai ales din informatiile furnizate de site-ul “institutiei”.

Tradare la SPP
Inainte de inscrierea “legala” a acestei asociatii, in 2005, SPP a depus o plangere penala impotriva Danielei Bodisz Toba, co-fondatoarea de mai tarziu a oranizatiei APFS. Mai exact, la data de 06.05.2005, reprezentantii Serviciului de Protectie si Paza au formulat “plangere penala, solicitand efectuarea de cercetari fata de faptuitoarea Bodizs (Toba) Daniela Iuliana, invocand savarsirea de catre aceasta din urma a unor fapte care intereseaza siguranta statului”.

Vinovatul e ... nevinovat!
Desi reprezentantii SPP au demonstrat - cu probe! - ca Daniela Bodisz Toba, si ea fosta angajata a SPP, a sustras din serviciul respectiv documente cu caracter strict secret, pe care ulterior demiterii sale din SPP le-a facut publice pe internet, procurorul Marian Delcea de la DIICOT Bucuresti a dat NUP dosarului 598D/P/2005. Si asta, abia in 2007, in timp ce si reprezentantii SIE constatau, la randul lor, ca “faptuitoarea a facut publice documente cu caracter secret, ce vizeaza siguranta nationala si in a carei posesie nu stie nimeni cum au intrat”. Iata ce scria Delcea intr-o Rezolutie reprezentand o nedisimulata bataie de joc pe care o manifesta la adresa serviciilor secrete ale Romaniei: “Din economia actului de sesizare si a inscrisurilor depuse rezulta ca, anterior datei de 12.04.2005, faptuitoarea a constituit pe Internet un site numit www.semperfidelis.ro, prin intermediul caruia a adus la cunostinta publicului informatii ce reprezentau secret de serviciu”.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.