Social 2 Aprilie 2008 11:18
Statul da inapoi romanilor o parte din banii platiti pe taxa auto, potrivit ministrului Mediului. Attila Korodi sustine ca cei care au platit deja aceasta taxa de la 1 ianuarie 2007 vor primi inapoi diferenta dintre valoarea actuala a taxei si cea stabilita in noul proiect.

Procedura de restituire a banilor va fi stabilita de autoritati in termen de o luna. Noul proiect mai prevede ca banii pe taxa auto pot fi returnati si celor care isi vand masina intr-o alta tara, membra a Uniunii Europene, dar si celor care isi accidenteaza masina si o radiaza.

Potrivit noii formule, a treia varianta, taxa va fi calculata in functie de emisiile de dioxid de carbon si noxe. In cazul autoturismelor noi, taxa va fi mai mare, iar nivelul ei va scadea odata cu valoarea masinii.

Noua varianta a taxei va intra in vigoare la 1 iulie 2008, iar banii incasati vor fi folositi numai pentru proiecte de mediu.

De la plata taxei vor fi scutite masinile institutiilor publice si ale organizatiilor non-profit.

Dupa noua formula adoptata ieri de Executiv, taxa auto va reprezenta in jur de 2-3% din valoarea masinii. Astfel, pentru un Logan Euro 4 de 1.400 cmc se va plati o taxa de inmatriculare de 246 de euro, adica 3% din valoarea automobilului, iar pentru un VW Passat Euro 4 de 1.900 cmc se vor plati 570 de euro, adica 2%, a spus ministrul Finantelor, Varujan Vosganian.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.