Social 2 Aprilie 2008 10:56
In cateva ore, Bucurestiul devine gazda celui mai important eveniment din istoria NATO si al delegatiilor oficiale, participante la Summit.

Restrictiile de circulatie au intrat, deja, in vigoare, desi autoritatile anuntasera initial ca vor amana inchiderea culoarului unic cu cateva ore. Pana pe 4 aprilie, culoarul unic ramane inchis. De la Arcul de Triumf pana la Palatul Parlamentului, zona a fost delimitata de balize, informeaza Antena 3.

Se poate circula inspre Otopeni, dar este o masura temporara, precizeaza Politia. Culoarul unic se va inchide definitiv in functie de programul delegatiilor oficiale.

„E posibil sa se inchida dintr-un moment in celalalt”, a precizat comisarul Constantin Stroescu, de la Brigada Rutiera de Politie.

Potrivit Brigazii de Politie Rutiera a Capitalei, cele mai aglomerate artere sunt cele situate in zona de nord. Punctele in care se circula cel mai greu in cursul acestei dimineti sunt cele de pe soseaua Bucuresti-Ploiesti. Pe aceasta sosea, cozile pe ambele sensuri erau la ora 08.00, de cativa kilometri. Dinspre Ploiesti, din dreptul localitatii ilfovene Balotesti se circula bara la bara.

Circulatia este ingreunata din cauza aglomeratiei pe Calea 13 Septembrie, Drumul Taberei, Bulevardul Timisoara, Soseaua Stefan cel Mare, Soseaua Mihai Bravu, Calea Vacaresti, Bulevardul Iuliu Maniu, pe sensul de iesire din Capitala, Soseaua Panduri, Soseaua Oltenitei si Soseaua Vitan Barzesti.

De asemenea, zonele Piata Sudului din Sectorul 4 si Razoare din Sectorul 6 sunt foarte aglomerate, informeaza NewsIn.

Agentii de politie rutiera vor fi prezenti permanent in intersectiile importante pentru dirijarea traficului. In zilele de 30 martie si 1 aprilie, circulatia rutiera s-a derulat fara restrictii, elementele de securitate fiind amplasate pe trasee. Intre 1 aprilie, ora 07.00 si 4 aprilie, ora 24.00, culoarul unic a fost functional si s-au instituit toate restrictiile speciale.

Principala restrictie vizeaza culoarul unic care presupune, pana vineri, 4 aprilie, inchiderea circulatiei publice rutiere pe anumite segmente de drum si securizarea traseului respectiv cu dispozitive ale SPP, MIRA si SRI. Sunt prevazute rute de deviere sau ocolire si modalitatile de traversare ale culoarului unic.
Culoarul unic este realizat de la Aeroportul International Henri Coanda pana la Palatul Parlamentului, astfel: D.N. 1 - Aeroportul International "Aurel Vlaicu" – Piata Presei Libere – Soseaua Kiseleff – Arcul de Triumf – Piata Victoriei – Calea Victoriei – Piata Natiunilor Unite – Bulevardul Natiunilor Unite – Palatul Parlamentului.

Culoarul poate fi traversat auto in urmatoarele puncte: Soseaua Bucuresti Ploiesti – Bulevardul Aerogarii, Arcul de Triumf, Soseaua Kiseleff - Strada Arhitect Ion Mincu, Calea Victoriei – Bulevardul Dacia, Calea Victoriei – Bulevardul Regina Elisabeta, Calea Victoriei - Pod Natiunile Unite.

Pentru evitarea aglomeratiei din aceste intersectii, agentii de circulatie recomanda ca trecerea, din partea estica a orasului catre vest, sa se faca prin Pasajul rutier Victoria sau prin sudul orasului pe la intersectiile dintre Bulevardul Dimitrie Cantemir si Bd. Marasesti, Bulevardul Tineretului si Bulevardul Gheorghe Sincai sau Bulevardul Tineretului cu Calea Vacarestilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.