Social 2 Aprilie 2008 10:18
Activitatea mai multor organizatii extremiste si anarhiste din Romania si din lume este monitorizata de serviciile secrete intrucat exista informatii ca ar putea organiza manifestatii la Bucuresti, informeaza NewsIn.

Actiunea Antifascista din Bucuresti, Colectivul Subteran din Iasi, Antifa din Craiova, C.A.M.A.S si Noua Dreapta din Romania, precum si organizatii internationale ca Green Anarhist - ramura Greenpeace, A.R.A., A.T.A.C., Libertarian Front, NPD si Falangele Spaniole intentioneaza, potrivit autoritatilor romane, sa organizeze protesteze in timpul Summit-ului NATO.

Informatiile detinute de autoritati arata ca gruparile de extrema-stanga au lansat o invitatie tuturor celor care au orientari similare sa se alature unor miscari de protest programate in timpul summit-ului. Serviciile secrete romanesti au identificat mai multe pagini pe internet unde sunt postate invitatiile, iar insemnele organizatiilor au fost prezentate tuturor organelor de ordine incluse in planul de securitate al Summit-ului NATO de la Bucuresti.

Invitatiile sunt insotite de "Ghiduri Anti-NATO" care descriu amanuntit scopurile urmarite, informatii turistice despre orasul in care se va desfasura protestul si mai ales despre zona in care va avea loc Summit-ul NATO, informatii despre legislatia penala, despre cea privitoare la statutul strainilor si despre cea referitoare la adunarile publice din tara organizatoare. De asemenea, ghidurile prezinta expresii uzuale in limba oficiala a statului in care se desfasoara summit-ul si alte date de interes cum ar fi asistenta medicala, juridica si indicatii despre vestimentatie.

Serviciile secrete au identificat un astfel de ghid conceput pentru reuniunea NATO de la Bucuresti care este disponibil in engleza, bulgara, rusa, greaca, germana si olandeza. Ghidul cuprinde descrierea Capitalei Romaniei, descrierea organigramei si competentele principalelor forte de ordine, unitatile ce vor interveni in cazul tulburarii grave a ordinii si linistii publice si dotarile acestora, precum si informatii despre limitele de sedere in Romania a cetatenilor din diferite tari fara necesitarea unei vize de sedere.

Tot in ghid se gasesc trecute si principalele organizatii de extrema-dreapta, informatii despre locuri de cazare in Bucuresti, alternative in jurul orasului si cladiri parasite ce pot fi folosite in diverse scopuri.
Seful Politiei Capitalei, chestorul Marian Tutilescu, a declarat ieri la Realitatea TV, ca exista indicii privind prezenta pe teritoriul Romaniei a unor reprezentanti ai organizatiilor anarhiste din Romania sau din afara tarii, dar ca manifestarile acestora au fost, pana in prezent, nesemnificative.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.