Social 1 Aprilie 2008 03:29
Cinci tineri din Cluj risca pina la 20 de ani de inchisoare deoarece au cultivat plante interzise in apartamente lor

Peste 30 de dealeri si consumatori de droguri, elevi si studenti, cu virste cuprinse intre 17 si 35 de ani, au fost retinuti, zilele trecute, de politistii din cadrul Brigazii Antidrog din Cluj-Napoca. Cinci dintre ei au fost arestati. Reteaua activa in orasele Bistrita, Medias, Cluj si Bucuresti, informeaza Cotidianul.

Politistii au urmarit reteaua de la sfirsitul anului 2006, cind un tinar din Bistrita, in virsta de 29 de ani, a venit la facultate in Cluj si a inceput sa traficheze droguri pentru a se intretine. Studentul se aproviziona cu cannabis de la doi dealeri din Bistrita, care aveau sere, dar si din Olanda, Spania si Italia, si il vindea la pret dublu.

Serele construite ca la carte: studentii le dotasera cu folie termoizolanta, lampi care imita lumina naturala, sisteme de ventilatie si mentinere a umiditatii.Acestia au lasat nimic la voia intamplarii: comandasera de pe internet si hormoni de crestere pentru plante.

Potrivit PRO TV, tinerii sunt cercetati insa si pentru trafic de ecstasy. Vindeau drogurile la preturi cuprinse intre 50 si 100 de lei gramul, iar clientii erau elevi de 17 ani si colegi de-ai lor de la facultate.
Cei cinci dealeri ar putea primi si 20 de ani de inchisoare, daca judecatorii vor fi extrem de severi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.