La solicitarea SPP si cu aprobarea Ministerului Transporturilor, in vederea asigurarii corespunzatoare a traficului de calatori in reteaua de transport cu metroul, Metrorex a introdus suplimentar in circulatie cinci trenuri pe perioada 29 martie- 4 aprilie. Saptamana trecuta, societatea anunta ca va suplimenta doar cu doua garnituri.

Potrivit directorului de comunicare al companiei, Mariana Petre, Metrorex are prevazuta suplimentarea trenurilor zilnic, la orele de varf, cand fluxul de calatori este mare.

Reprezentantii companiei Metrorex nu pot estima in acest moment daca traficul in cele doua zile ale summit-ului NATO va fi mai mare, mai ales ca multi functionari din institutiile bugetare nu vor lucra, iar elevii vor avea doua zile libere in acea perioada.

Despre orarul metroului, Mariana Petre a mentionat ca pana in acest moment nu s-au facut modificari.
Summitul NATO din Romania se va desfasura in perioada 2-4 aprilie 2008. Capitala se pregateste sa gazduiasca aproximativ 6.500 de oaspeti straini, intre care 3.500 de jurnalisti. Summitul de la Bucuresti este considerat cel mai mare din istoria Aliantei.

In afara delegatiilor din cele 26 de tari membre NATO, la summit vor veni reprezentanti a 23 de parteneri ai NATO pentru pace, plus delegatii din Australia, Japonia, Noua Zeelanda, Iordania, Singapore, precum si oficiali de la Banca Mondiala, Natiunile Unite si Comisia Europeana.