Social 31 Martie 2008 05:13
Cele trei eleve “model” de la Colegiul National “Elena Cuza” sunt spaima cartierului Drumul Taberei. Acestea sunt cunoscute ca “naziste” si fac “legea” in zona.
Alina P., fetita de 12 ani arsa cu tigara si batuta de cele trei eleve de la Colegiul National “Elena Cuza”, este o necunoscuta chiar si pentru vecinii ei. Pensionarele si copiii au ramas socati cand au aflat ca fetita torturata, pe care au vazut-o la televizor, locuieste cu ei in bloc. “Probabil ca nu iese la joaca pentru ca nu am vazut-o niciodata”, spuneau copiii. In schimb, fetele agresoare erau renumite. “Sunt niste naziste. Si mie mi-au spart buza. Toata lumea se teme de ele, pentru ca fac «legea» in cartier. Aici, in Drumul Taberei, se stie ca nu ai voie nici macar sa te uiti la prietenul vreuneia, ca sigur vei fi batuta. Sau daca ai spus ceva care li se pare lor aiurea, pur si simplu te iau la bataie”, ne-a marturisit, inspaimantata, una dintre victimele elevelor “model” de la “Elena Cuza”.

Ministrul vrea sa inaspreasca pedepsele

Ministrul educatiei, Cristian Adomnitei, a salutat decizia CNA de a sanctiona posturile care au prezentat cazul fetitei torturate. Ministrul este de parere ca vina pentru actele violente ale elevilor o poarta presa si parintii. “Am aflat ieri de decizia CNA-ului, dar eu nu vreau sa comentez într-un fel care sa nu va placa domniei voastre ca si ziaristi, dar chiar consider ca nu este bine sa continuam prezentarea la televizor a acestor filme. Toate statisticile pe care le avem de la MIRA arata ca faptele de delincventa în scolile dotate cu camerele de luat imagini sunt mult mai putine decât în locurile în care nu avem imagini”, a declarat ministrul Adomnitei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.